powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Hμερίδα για την καλλιέργεια του λούπινου από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την Greenpeace

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ημερίδα για την καλλιέργεια του λούπινου ως ζωοτροφή. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την Greenpeace με σκοπό να ενημερωθούν τόσο οι καλλιεργητές όσο και οι
κτηνοτρόφοι για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λούπινου ως καλλιέργεια και ως ζωοτροφή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αικατερίνη Ζωγράφου και Δημήτριος Τζηρίτης, οι Πρόεδροι των ΕΑΣ Πολυγύρου και Αρναίας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Χαλκιδικής, εκπρόσωποι του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Χαλκιδικής και της Τράπεζας Πειραιώς,  υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς επίσης κτηνοτρόφοι και γεωργοί.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση από εξειδικευμένους γεωπόνους συνεργάτες της Greenpeace ενώ πολλοί έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον να καλλιεργήσουν λούπινα την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Το λούπινο μπορεί να αποτελέσει καλή εναλλακτική καλλιέργεια για την αύξηση της παραγωγής φτηνών ελληνικών ζωοτροφών. «Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα στέκεται πάντα στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων υποστηρίζοντας την διεύρυνση των προοπτικών του πρωτογενή τομέα» τόνισε στην εισαγωγή της η κα. Ζωγράφου.