powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

1 εκατ. πρόστιμο σε φαλαινοθηρική μετά από βίντεο ντοκουμέντο (video)

Μια ένορκη κατάθεση που έδωσε ο καπετάνιος της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας πανίδας Sea
Shepherd Peter Hammarstedt συνοδευόμενη από ένα βίντεο ντοκουμέντο από καμπάνια της υποβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο σε μια δίκη κατά της ιαπωνικής εταιρείας φαλαινοθηρίας, Kyodo Senpaku Kaisha Ltd (Kyodo), στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Τα αποδεικτικά αυτά στοιχεία βοήθησαν το δικαστήριο να εκδώσει ένα πρόστιμο $ 1 εκατ. στους φαλαινοθήρες.
 Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν η Humane Society International (HSI) εξασφάλισε μια απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου ότι η Kyodo παραβίαζε τους νόμους της Αυστραλίας δολοφονώντας φάλαινες στην Ανταρκτική υπό το πρόσχημα της επιστημονικής έρευνας. Η ίδια απόφαση επίσης διέταζε την εταιρεία να σταματήσει να σκοτώνει φάλαινες στο Καταφύγιο Φαλαινών της Αυστραλίας.
Παρά τη διαταγή, ο ιαπωνικός φαλαινοθηρικός στόλος συνέχισε τη σφαγή των φαλαινών στα προστατευόμενα νερά του Νότιου Ωκεανού. Η HSI τώρα μηνύει την Kyodo για την παραβίαση και τη μη συμμόρφωση.
Σε δήλωσή του, ο καπετάνιος Hammarstedt αφηγείται ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της καμπάνιας υπεράσπισης φαλαινών της Ανταρκτικής της Sea Shepherd το 2013-14 Antarctic Whale Defense, Operation Zero Tolerance (Επιχείρηση Μηδενική ανοχή).
Ο Hammarstedt, ο οποίος ήταν ο καπετάνιος του πλοίου της Sea Shepherd Bob Barker εκείνη τη στιγμή, είδε τη σφαγή μιας προστατευόμενης ρυγχοφάλαινας από τον ιαπωνικό φαλαινοθηρικό στόλο μέσα στο Καταφύγιο Φαλαινών της Αυστραλίας, 60 ναυτικά μίλια από την αυστραλιανής διαχείρισης Davis Base.
Το υπό ολλανδική σημαία και ολλανδικής ιδιοκτησίας, αλλά με Αυστραλιανό πλήρωμα Sea Shepherd Ship (SSS) Bob Barker παρεμβαίνει καθώς το ιαπωνικό αλιευτικό πλοίο Yushin Maru Νο 2 προσπαθούσε να μεταφέρει μια λαθραία κυνηγημένη ρυγχοφάλαινα, που σκοτώθηκαν παράνομα στα αυστραλιανά ύδατα της Ανταρκτικής, στο ιαπωνικό πλοίο-εργοστάσιο, Nisshin Maru.