powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Π.Ε. Χαλκιδικής 23-11-15 εκδήλωση με θέμα «Ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ. Αποτελέσματα και ωφέλειες»

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής εκδήλωση με θέμα:
«Ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ. Αποτελέσματα και ωφέλειες».
 Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την
Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΚΜ, παρευρέθησαν οι δήμαρχοι των πέντε Δήμων της Χαλκιδικής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της ένωσης Ξενοδόχων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής, υπάλληλοι της ΠΕΧ και των Δήμων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νομό με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, οι οποίες κάλυψαν πολλούς θεματικούς τομείς κι έχουν αποφέρει και θα αποφέρουν απτά αποτελέσματα, συγκεκριμένες ωφέλειες για την καθημερινότητα των κατοίκων και γενικότερα για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους τομείς των Μεταφορών, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, των παρεμβάσεων για αστικές αναπλάσεις, της Εκπαίδευσης, της Υγείας και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τέλος τόνισε ότι: «Η υπερπροσπάθεια αυτή – που έχει πολλούς «συνεταίρους» - συνεχίζεται και εντείνεται ακόμη περισσότερο στην προγραμματική περίοδο 2014-2020, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΚΜ κ. Α. Ωραιοπούλου, η οποία ανέλυσε τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία του ΕΣΠΑ 2007-2013, τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα παρουσιάστηκε βίντεο με ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην περιοχή, την Περιμετρική οδό Πολυγύρου (τμήμα Άγιος Βλάσης προς Βράσταμα). Επίσης έκανε μία σύντομη αναφορά στην Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, παρουσιάζοντας τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των φορέων για τη διαδικασία ολοκλήρωσης των πράξεων που πραγματοποιήθηκαν  αλλά και την ένταξη νέων.