powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Έρχεται νέο ηλεκτρονικό σύστημα στα νοσοκομεία!

Ένα σύστημα μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί να συνδεθούν μεταξύ τους όλα τα νοσοκομεία και να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. Οικονομικά, έξοδα, νοσηλείες, υλικά κ.α. Στο μεταξύ όμως το περιβόητο ESY-NET που είχε εγκατασταθεί στο ΕΣΥ το 2011 και
κατέγραφε όλα τα δεδομένα για ασθενείς, νοσηλείες και έξοδα, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του καθώς δεν ενημερώνεται πια εδώ και καιρό.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr το νέο σύστημα θα έρθει να αντικαταστήσει το ESY NET και θα συνδέσει σταδιακά όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Το κόστος του ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του 2016.
Ωστόσο στη διαδικασία αυτή υπάρχουν και αγκάθια καθώς σήμερα υπάρχουν κοντά στα οκτώ διαφορετικά ηλεκτρονικά συστήματα στα νοσοκομεία με συνέπεια το ένα να μην επικοινωνεί με το άλλο.
Τα οκτώ αυτά συστήματα θα πρέπει να ενσωματωθούν στη νέα πλατφόρμα, ώστε να γίνεται ενιαία καταγραφή όλων των οικονομικών δεδομένων αλλά και της κίνησης των ασθενών.
Σε αυτή τη φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που υπάρχουν από τα πολλαπλά και διαφορετικά ηλεκτρονικά συστήματα ώστε σύντομα να υπάρχει μία και ενιαία βάση δεδομένων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόσφατα ο τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, διαμαρτυρόταν σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι το υπουργείου Υγείας δεν του παράσχει τα στοιχεία που ζητά από τα νοσοκομεία. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού το ESY NET έπαψε να λειτουργεί και δεν υπάρχουν συγκεντρωτικά δεδομένα.


Βέβαια η μη παράδοση στοιχείων από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι δε σχετίζεται μόνο με το ESY NET αλλά είναι στο πλαίσιο της γενικότερης τακτικής το τελευταίο διάστημα, λένε πηγές του HealthReport.gr.
Έπρεπε να μας …επιπλήξουν οι τροϊκανοί για να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση και να προωθήσει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα στα νοσοκομεία, λένε οι πληροφορίες τουHealthReport.gr.