powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Ο συζυγοκτόνος, ο Κούγιας και η λανθασμένη συνεπωνυμία

Μία λανθασμένη συνεπωνυμία με τον 34χρονο καταζητούμενο συζυγοκτόνο Κλοντ Τζέημς Λέσι, ήταν η μοναδική πληροφορία που κινητοποίησε εντονότερα τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τον εντοπισμό του.
Μετά τις αναφορές του δικηγόρου Αλέξη Κούγια περί
συνάντησης του με τον καταζητούμενο σε άδειο λόγω εποχής beach bar στην περιοχή Βαρέα Μεγάρων, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντόπισαν μία γυναίκα που φερόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε συγγενική σχέση με τον Κλοντ Λέσι.
Αυτή η ένδειξη κινητοποίησε τα κλιμάκια των αστυνομικών, οι οποίοι αναζήτησαν και τελικά εντόπισαν την συγκεκριμένη γυναίκα από την Αλβανία. Από την εξακρίβωση και έλεγχο των στοιχείων ταυτότητάς της διαπιστώθηκε ότι το επώνυμό της ήταν «LEZI» και όχι «LESI», όπως του καταζητούμενου δολοφόνου, και δεν είχε καμία συγγένεια μαζί του.

Τον «έχουν δει» σχεδόν παντού

Από εκεί και έπειτα το τηλεφωνικό κέντρο υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δέχεται συνεχώς κλήσεις από πολίτες που θεωρούν ότι είδαν τον 34χρονο καταζητούμενο μαζί με τον 5χρονο γιο του Φοίβο, σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπως στην Ομόνοια, τους Αμπελοκήπους και τα νότια προάστια. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε αστυνομικές υπηρεσίες της επαρχίας, όπου οι καλούντες έχουν «δει» τον συζυγοκτόνο, στο λιμάνι της Πρέβεζας, της Πάτρας και σε άλλα σημεία της παραμεθορίου.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν δεχθεί πάνω από 150 τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών, που θεωρούσαν ότι είχαν δει τον καταζητούμενο και το παιδί του, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 είχαν συγκεντρώσει το αστυνομικό ενδιαφέρον, έγινε εξακρίβωση και έλεγχος για την πιστότητά τους, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.
Τον έχουν δει σε λεωφορεία, σε συρμούς του Μετρό, του ηλεκτρικού, σε αυτοκίνητο, ακόμη και όταν κινείται πεζός. Άλλοι πολίτες θεωρούν ότι τον έχουν δει σε διπλανό τους αυτοκίνητο να κατεβάζει χαμηλότερα τον σκούφο που φορούσε ή να σηκώνει τους γιακάδες του μπουφάν του» αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν μπει σε μια διαδικασία αξιολόγησης όλων αυτών των πληροφοριών προκειμένου να εξακριβώνουν και να ελέγχουν εκείνες που συγκεντρώνουν κάποια στοιχεία επιβεβαίωσης.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια αξιόπιστη πληροφορία, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει παρουσία του 34χρονου συζυγοκτόνου και του 5χρονου Φοίβου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.