powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Σκουρλέτης στο 'Mega' Η αναστολή εργασιών στις Σκουριές είναι ωμός εκβιασμος. Οι εργαζόμενοι να μήν είναι είναι έρμαια των χειρισμών της εργοδοτικής πλευράς.


Η απάντηση των εργαζομένων στον Σκουρλέτη - ''Χάσατε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας''!
H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως και προϋποθέσεις ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" για την επένδυση που ανεστάλη στις Σκουριές, εξέλιξη για την οποία κατηγόρησε την εταιρεία χρυσού για τακτικές
"ωμού εκβιασμού".

Όπως είπε χαρακτηριστικά, επίσημα η εταιρεία έκανε ένα "πολιτικό παιχνίδι" συναντώντας τελευταία στιγμή την κυβέρνηση και ανακοινώνοντας τα αιτήματά της έχοντας υποβάλλει άδειες μέσα στο Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών.

Συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης ότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει και κάνοντας λόγο για "ωμό εκβιασμό".

Πρόσθεσε δε πως κατά την εκτίμησή του είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι το υπουργείο δεν έχει σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες αφορούσαν συγκεκριμένα θέματα με τα οποία όλοι συμμορφώθηκαν, ωστόσο διευκρίνισε ότι ένα έργο έχει "πολλές φάσεις" και η κάθε φάση αξιολογείται κάθε φορά με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρχουν επενδύσεις, κάτω ωστόσο από όρους και προϋποθέσεις και με σεβασμό στο περιβάλλον ώστε να μην αντιτίθενται σε άλλες θέσεις εργασίας.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν περιπτώσεις που επενδύσεις δεν είναι συμβατές με το μοντέλο ανάπτυξης που έχει επιλέξει μια χώρα ενώ εκτίμησε ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας που αφορούν στις τιμές του χρυσού.

Κατηγορήσε παράλληλα την εταιρεία ότι τον Αύγουστο έθεσε προεκλογικά σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων για λόγους "πολιτικής πίεσης" στρέφοντας όμως τα "πυρά" του και προς τους εργαζόμενους που δεν πήγαν στην επιθεώρηση εργασίας για αυτό, με τον υπουργό να αναρωτάται εάν έχουν χάσει τον ταξικό τους προσανατολισμό.

"Περιμένει κανείς από εργαζομένους να ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας και όχι να είναι έρμαια των χειρισμών της εργοδοτικής πλευράς", σημείωσε.

Σχετικά με το αγροτικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και "δεν πρόκειται για νέα μέτρα αλλά για γνωστά μέτρα".

Εκτίμησε ότι το κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο είναι το κόστος παραγωγής, το ακριβό λίπασμα και το καύσιμο και εκεί οφείλει το υπουργείο να παρέμβει ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ενσωματώσουν το κόστος στα έξοδά τους και να μειωθεί το φορολογητέο εισόδημα.

Για το ασφαλιστικό μίλησε για διαδικασία αναμόρφωσής του ως νέα πραγματικότητα που έρχεται ως αποτέλεσμα ληστρικής επίθεσης στα αποθεματικά των ταμείων μέσω του PSI ή των δομημένων ομολόγων.

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να εξασφαλίσει ένα διαφορετικό δημοσιονομικό πλαίσιο αλλά δεν τα κατάφερε και πλέον θα πρέπει να μειώσει την ασφαλιστική δαπάνη για φέτος.

Επέμεινε ωστόσο ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως κύριο χαρακτηριστικό να μην μειωθούν οι συντάξεις.

Σχετικά με πληροφορίες για παράταση του χρόνου αξιολόγησης πέρα από το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται έξω από το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας και πως πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους ενώ για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος της παρουσίας του καθώς ούτως ή άλλως λήγει τον Μάρτιο η χρονική του δέσμευση με το πρόγραμμα.

Αναρωτήθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά για το εάν μπορεί η Ευρώπη να αποδέχεται να υπάρχει διαρκώς ένας "υπερεθνικός οργανισμός" όπως το ΔΝΤ στα του οίκου της.
megatv.com
Η απάντηση των μεταλλωρύχων στον Σκουρλέτη - ''Χάσατε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας''!

'Κύριε Σκουρλέτη έχετε απωλέσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που μπορεί και να είχατε'' αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας που αγωνιούν για τις δουλειές τους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το πρωί τονίζουν πως μέχρι σήμερα πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους και τώρα θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ. Αναλυτικά η ανακοίνωση των μεταλλωρύχων αναφέρει:

''Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει το απλό: ''Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός θα διαχώριζε τους εργαζόμενους σε άμεσα εργαζόμενους στην εταιρεία, αυτοαπασχολούμενους και εργολάβους. Λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργολάβοι είναι κατώτερης ποιότητας εργαζόμενοι, λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και εργολάβοι έχουν λιγότερες απαιτήσεις από την ζωή τους και δεν πειράζει να μένουν άνεργοι.

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν γνωρίζει καν τις αποφάσεις που έχει πάρει. Κύριε Σκουρλέτη η απόφαση που πήρατε τον Αύγουστο δεν σταματούσε μόνο τις Σκουριές όπως ισχυριστήκατε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και την Ολυμπιάδα. Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Όχι λοιπόν, δεν έχουμε ανάμεσα μας εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Έχουμε ήδη όμως πρώην εργαζομένους που πληρώνονται πια με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάτε κύριε Σκουρλέτη σε 2 μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ''.
newsit.gr