powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Πιο δυναμικά στην Αθήνα οι Κρητικοί μετά το διάγγελμα Τσίπρα.Πραγματοποίησαν την… κηδεία του με φέρετρο !



Χαρακτηρίζοντας γενικόλογες και αόριστες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για το αγροτικό ζήτημα, οι αγρότες της Κρήτης προετοιμάζονται να ανέβουν στην Αθήνα, με ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα, όπως οι ίδιοι λένε. Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έπεισε τους αγρότες της Κρήτης που θα ταξιδέψουν τη νύκτα της Πέμπτης με τρία πλοία για τον Πειραιά.
 «Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός ότι είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις για τη συμφωνία, έτσι απαντάμε
με τον ίδιο τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους αγρότες που εκπροσωπούμε, μην κάνοντας ένα βήμα πίσω. Με τις γενικόλογες δηλώσεις που καλούνται σε διάλογο οι αγρότες, δεν πρέπει να πάει κανείς» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου και εκπρόσωπος της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής  Γιώργος Τζωρτζάκης.  Οι αγρότες του Ρεθύμνου μάλιστα είναι τόσο εξοργισμένοι από την πολιτική του κ. Τσίπρα που πραγματοποίησαν την… κηδεία του πρωθυπουργού, με φέρετρο, στεφάνια, παπά και πομπή στο κέντρο της πόλης.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά (Μεγάλα Χωριάφια και Κλαδισός), στο Ατσιπόπουλο του Ρεθύμνου, στο Οροπέδιο Λασιθίου, κινητοποιήσεις γίνονται επίσης στην Παχειά Άμμο Λασιθίου. Στο νομό Ηρακλείου αποκλεισμένη είναι για 3η ημέρα η Δ.Ο.Υ. και συνεχίζεται το μπλόκο στα Πραιτώρια.  Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα, οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν δυνάμεις στα μπλόκα και τις καταλήψεις στην Κρήτη.
Στο μεταξύ, αυξάνονται τα μπλόκα που δημιουργούνται αυθόρμητα σε διάφορες περιοχές, όπως αυτή των χωριών του Μαλεβιζίου που πραγματοποιούν κινητοποίηση στον κάθετο άξονα Ηράκλειο – Μοίρες στο σημείο της Σταυρακιανής καμάρας. 
«Πάνε να μας αποτρέψουν με τα λόγια από τις κινητοποιήσεις, ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές που λένε να καλλιεργήσουμε κάνναβη. Όχι ότι αδιαφορούμε για νέες καλλιέργειες, όλα τα ψάχνουμε, αλλά τώρα δεν είναι ώρες για αυτά» επεσήμανε ο Μιχάλης Μαρούλης και ο συνάδελφός του από το μπλόκο της Σταυρακιανής Καμάρας Κώστας Παπαδάκης λέει ότι με τα μέτρα που προβλέπονται από το ασφαλιστικό και το φορολογικό «και ο Χριστός να έρθει στη γη δεν θα μας σώσει. Ο πρωθυπουργός και διάφοροι πολιτικοί μας δίνουν… παρηγοριά μέχρι να βγει η ψυχή μας. Εμείς όμως δεν πρόκειται να αφήσουμε τη γη μας, θα παραμείνουμε στους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση. Μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε». 
 Ο Γιώργης Κορνηλάκης τονίζει ότι «και μετά την κινητοποίηση στην Αθήνα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένοι οι κόποι μας. Η κυβέρνηση θα πέσει. Και ξέρετε γιατί; Μας είπαν ότι και νεκροί δεν θα ψήφιζαν τα μνημόνια. Μας πρόδωσαν. Να ξέρουν λοιπόν, ότι δεν είμαστε σαν τους πατεράδες μας που μπορούσαν να τους κοροϊδεύουν. Η γενιά έχει αλλάξει, εμείς ενημερωνόμαστε».  Ο Γιώργης Χιονακάκης προσθέτει ότι «και στην Αθήνα θα πάμε και όταν επιστρέψουμε θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Δεν πρόκειται να απογοητευτούμε!»