powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τον πλήρη εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας !!!

Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει τίποτα από τα υπεσχημένα της Σαλονίκης, θα έχει κατορθώσει το απίστευτο: Να φέρει τον πλήρη εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ναι, ναι. Και δείτε πώς:
Χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μπαλάσκας (Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών
Υπαλλήλων - ΠΟΑΣΥ) δήλωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να μην πειθαρχήσουν αστυνομικοί των ΜΑΤ στην περίπτωση που λάβουν εντολή να εμποδίσουν την κάθοδο αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή: «Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών, ηλικίας 19-27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες».

Στη συνέχεια καταδίκασε τις (σ.σ. όντως) προκλητικές συμπεριφορές συναδέλφων του των ΜΑΤ στην Κω και υποστήριξε πως επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις τους για το θέμα των αγροτών και τις διαταγές που …αναμένεται να τους δοθούν.

«Συλλάβετε τον …περιπτερά»!

«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

- Μπαλάσκας; Μπαλάσκας; Για στάσου μια στιγμή! Είναι ο ίδιος που…

…επέρριψε την ευθύνη στον περιπτερά που ξυλοκοπήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2014 από αστυνομικούς των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων; (Βίντεο κατέγραψε τον δυστυχή να δέχεται επίθεση των ΜΑΤατζήδων ενώ διαμαρτύρεται πως του έκλεψαν μπουκάλια νερού).
Μιλώντας πρόπερσι στον ΑΝΤ1, ο Στ. Μπαλάσκας υποστήριξε πως «οι αστυνομικοί έδωσαν χρήματα στον περιπτερά για τα νερά αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους του πουλήσει», προσθέτοντας ότι «δεν έγινε ούτε τσαμπουκάς, ούτε κλοπή, όπως …διαφαίνεται από την έρευνα. Από την …ενημέρωση που έχω, οι συνάδελφοι από την διμοιρία έδωσαν χρήματα στον περιπτερά για να αγοράσουν νερά ενώ εκείνος τους είπε "δεν σας δίνω"» Ζήτησε μάλιστα τη σύλληψή του περιπτερά επειδή «είναι παράνομο να αρνείσαι να πουλήσεις».

Οι «επαγγελματίες διαδηλωτάκηδες» του κ. Μπαλάσκα

- Όμως ο Στ. Μπαλάσκας έχει μεγαλύτερη προϊστορία. Το 2006 είχε μιλήσει για «επαγγελματίες διαδηλωτάκηδες» και επιχείρησε, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, να στηρίξει τον ισχυρισμό του, εμφανίζοντας απόρρητα έγγραφα της Kρατικής Aσφάλειας για τα επεισόδια στα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών.

Παρουσίασε, επίσης, φωτογραφίες που «αποδεικνύουν ότι οι συλληφθέντες στα επεισόδια δεν ήταν εκπαιδευτικοί, αλλά άτομα άλλων επαγγελμάτων».

Tο γεγονός προκάλεσε δικαιολογημένα την οργισμένη αντίδραση της βουλευτή του KKE Λιάνας Kανέλλη, που συμμετείχε στο πάνελ, η οποία έκανε λόγο για φακέλωμα των διαδηλωτών. O αντιπρόεδρος των αστυνομικών απάντησε κάνοντας λόγο για «παλιά κόμπλεξ».

Ακόμη, ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος τότε της ΠΓ του ΣYN, είχε δηλώσει: «Tα έγγραφα που εμφάνισε έρχονται να αποκαλύψουν ότι οι υπηρεσίες της Aσφάλειας παρακολουθούν, φωτογραφίζουν, ταυτοποιούν και φακελώνουν συστηματικά τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις. Oι πρακτικές αυτές, που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση, με πελώριες προεκτάσεις για τα ίδια τα δημοκρατικά, κατακτημένα με θυσίες και αίμα, δικαιώματα των πολιτών. Περιμένουμε άμεση και σαφή τοποθέτηση από τον υπουργό Δημόσιας Tάξης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο Μπαλάσκας δεν δίστασε, επίσης, να επιτεθεί στον τότε πρόεδρο της Oμοσπονδίας Aστυνομικών Yπαλλήλων, Δημ. Kυριαζίδη, ο οποίος είχε εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του με τις απόψεις του. «Aς κατέβει βουλευτής ο Kυριαζίδης, να ησυχάσουμε όλοι». (Πράγμα που συνέβη, αλλά δεν …ησυχάσαμε).

Ζαρντινιέρες και πλαστογραφίες

- Επίσης σε ένα ρεπορτάζ του 2008 στην «Ημερησία» ο Γιώργος Σόμπολος έβαζε μερικές ακόμη πινελιές στο πορτρέτο του κ. Μπαλάσκα:

«Ξυλοδαρμοί συνδικαλιστών από συνδικαλιστές, καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες, εταιρείες σεκιούριτι στις οποίες εργάζονται εν ενεργεία αστυνομικοί, κρυφές κάμερες και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που κυκλοφορούν με «φουσκωτούς». Η εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα αφού οι ίδιοι οι αστυνομικοί κάνουν λόγο ακόμη και για «συμμορίες» και κλειστές συντεχνίες που έχουν στηθεί στα συνδικαλιστικά γραφεία(...)

Η αφορμή που οδήγησε στην οριστική ρήξη ήταν όταν ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αττικής έκανε τις απίστευτες δηλώσεις περί «διαδηλωσάκηδων», αναφερόμενος στον ΣΥΝ που δήθεν υποκινεί επεισόδια αναρχικών. Επίσης, στο Διαδίκτυο εντοπίζεται ιστοσελίδα του συγκεκριμένου αστυνομικού που αναφέρονται διάφορα ακραία συνθήματα και απόψεις. Παρά τις αρχικές προσπάθειες του Γ. Μακρή να καλύψει τον Στ. Μπαλάσκα, τελικά αναγκάζεται να τον διαγράψει («Επειδή διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν παρατυπίες. Πλαστογραφίες δηλαδή») για να εκτονώσει το αρνητικό κλίμα.

Σταύρος Μπαλάσκας: Ακραίος, ακόμη και σε καυγάδες

Το οξύμωρο με αυτόν τον άνθρωπο, υποστηρίζουν συνάδελφοι του, είναι ότι διεκδικεί να αναλάβει εκ νέου τη θέση του στην πρωτοβάθμια οργάνωση την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής όπου μέχρι να διαγραφεί κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου. Όμως ξεχνά, λένε οι ίδιοι συνάδελφοι του, ότι ο τωρινός του φίλος Δ. Κυριαζίδης ήταν αυτός που κίνησε τα νήματα για να διαγραφεί η Ένωση της Αττικής από την ΠΟΑΣΥ. (…) Ο Στ. Μπαλάσκας πάντως, έχει απασχολήσει κατά διαστήματα στο παρελθόν την επικαιρότητα με τις εμπρηστικές του δηλώσεις περί διαδηλωσάκηδων, τις απόψεις του για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή. Θεωρείται από συναδέλφους του ότι έχει ακραίες απόψεις».
*
***
- Ο δρόμος που διήνυσε ο Σταύρος Μπαλάσκας - από την υπεράσπιση της «Ζαρντινιέρας» μέχρι την προτροπή στα ΜΑΤ να απειθαρχήσουν στην περίπτωση που λάβουν εντολή να μπλοκάρουν το δρόμο των τρακτέρ προς την Αθήνα - είναι μακρύς και η πρόοδος τεράστια.

Και πέρα από το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει εντολή σε γιούς να δείρουν πατεράδες, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε τη «δημοκρατική μεταστροφή» του κ. Σταύρου Μπαλάσκα. Αρκεί η – αχρείαστη, σήμερα, προτροπή – να ισχύει και μερικά χρόνια αργότερα με κάποια άλλη κυβέρνηση. Απ΄ αυτές που είχαν μια ιδιαίτερη ροπή στη άμετρη χρήση βίας.

- Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνεισφέρει κάτι εκπληκτικό: Τον πλήρη εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας!!!