powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Χρυσοστόμεια 2016 στη Ν.Τρίγλια

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης και στη μνήμη των πεσόντων κατά τη Μικρασιατική καταστροφή πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου στη Ν.Τρίγλια.
Τις εκδηλώσεις μνήμης διοργάνωσε το παράρτημα Νέας Τρίγλιας
του Συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανών και ο Οργανισμός
Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας.
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παντοβασίλισσας Ν.Τρίγλιας και ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Ν.Τρίγλιας όπου παρουσιάστηκαν τραγούδια από την Παιδική Δημοτική Χορωδία Νέας Προποντίδας και παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας “Άγιος Μηνάς”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Φλογητών και το Σύλλογο Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία.
Το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων υπέρ των πεσόντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Τρίγλιας παρουσίασαν τραγούδια η Παραδοσιακή Χορωδία Ωδείου Φλώρινας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Φλώρινας και η Δημοτική Χορωδία Ν.Τρίγλιας. Επίσης πραγματοποιήθηκε ομιλία της εκπαιδευτικού κ.Καλλιόπης Μετζίκη με τίτλο: “1922: Τις πτάιει.”