powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ο ψηφιακός κόσμος του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Πρωτοπορεί και πάλι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Wi-fi, έξυπνες οθόνες, που χρησιμοποιούνται ως τάμπλετ και είναι τοποθετημένες πάνω από τα κρεβάτια νοσηλείας των ασθενών, ηλεκτρονική παρακολούθηση του πάγιου εξοπλισμού και ασύρματα τηλέφωνα συνθέτουν τον ψηφιακό κόσμο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους νοσηλευόμενους να περνούν πιο δημιουργικά και ποιοτικά το
χρόνο τους μέσα στο νοσοκομείο, αλλά και να διευκολύνει την καθημερινότητα των εργαζομένων.

Οι παραπάνω δράσεις περιλαμβάνονται στο έργο με τίτλο «Ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου», το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση».

 Το έργο αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και του προσωπικού του νοσοκομείου και περιλαμβάνει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, που βασίζονται στις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και αποτελούν εφαλτήριο για τη μετάβαση του τομέα υγείας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Το έργο χρηματοδοτείται από τους πόρους του Ε.Π. «Ψηφιακή σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συνολικό προϋπολογισμό 1.197.751,07 ευρώ.
Μάλιστα το «Παπαγεωργίου» διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση των παραπάνω δράσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Η ημερίδα απευθύνεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Yγείας και Mακεδονίας-Θράκης, σε συνεργαζόμενους φορείς, στους φορείς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και αυτοδιοίκησης και στα επιστημονικά ιδρύματα του τομέα υγείας (πανεπιστήμια).
Η πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες, που συνθέτουν την πράξη «υψηλής προστιθέμενης αξίας», περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής. Με την ενοποίηση και την ομογενοποίηση των υπηρεσιών επιτυγχάνεται η on line άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτηση.



Οι άξονες

Σύμφωνα με τη διοίκηση του «Παπαγεωργίου» το συνολικό έργο χωρίζεται στους παρακάτω άξονες:
- Wi-fi internet: 250 αναμεταδότες (access points) έχουν τοποθετηθεί σε όλο το νοσοκομείο, παρέχοντας τη δυνατότητα wi-fi σύνδεσης στο περίπου 80% της έκτασης των κτιρίων με άπειρες εφαρμογές.
- RFID-σημεία παρακολούθησης πάγιου εξοπλισμού: δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου σε μηχανήματα, ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι γνωστό πού βρίσκεται ένα κινητό μηχάνημα (για παράδειγμα καρδιογράφος).
- Παρακλίνιες τερματικές οθόνες: 165 οθόνες τοποθετημένες πάνω από κρεβάτια νοσηλείας-TV, video κατ’ επιλογή, μουσική, ραδιόφωνο, τηλεφωνία και χρηστικές πληροφορίες στους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιούνται από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό για άντληση/καταχώρηση πληροφοριών στον ιατρικό φάκελο.
- Εκσυγχρονισμός των τηλεπικοινωνιών του νοσοκομείου: Αρχικά χρήσης 100 ασύρματων IP τηλεφώνων από το προσωπικό, που λόγω της φύσης της εργασίας του πρέπει να μετακινείται σε διάφορους χώρους.
 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία" την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016