powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο σε επιφυλακή για την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος.

Αγ Όρος
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από  χθες το απόγευμα, λόγω της έκτασης της φωτιάς που βρίσκεται  υπό μερικό έλεγχο. Βέβαια οι συνθήκες  κατάσβεσης της  φωτιά είναι πολύ δύσκολες με τα  5 μποφόρ  για μια φωτιά που καίει από το πρωί σε
δύσβατες περιοχές»
  Η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πέντε μηχανήματα.

ΘΑΣΟΣ.
Μάχη με τις φωτιές συνεχίζουν να δίνουν στο νησί της Θάσου επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έχουν μετατρέψει σχεδόν ολόκληρο το νησί σε μια πύρινη κόλαση, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τους κατοίκους και τις Αρχές, καθώς από το πρωί που ξέσπασαν αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.
Νωρίς χθες  το πρωί εκκενώθηκε το Καζαβίτι στον Πρίνο, ενώ λίγο έλλειψε να εγκλωβιστούν μέσα στις φλόγες και δυο βουλευτές της Καβάλας που είχαν σπεύσει στην περιοχή, όπως επίσης και τουρίστες που διέμεναν στην περιοχή. Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή. 
Επίσης, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε πριν από λίγο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μετά τις πρώτες βοήθειες που του δόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.
Σε πολλά χωριά έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω καταστροφής του δικτύου, όπως και στον Πρίνο, όπου, όμως, το Κέντρο Υγείας, με τη βοήθεια γεννήτριας, παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και ήδη αντιμετώπισε περιστατικά δύσπνοιας κλπ, λόγω του καπνού.
Επίσης, σε πολλά μέρη έχει διακοπεί και η παροχή νερού, όπως, επίσης, στον Πρίνο, όπου η μεταφορά του νερού γινόταν με επίγειους πλαστικούς σωλήνες, οι οποίοι, όπως ήταν φυσιολογικό, κάηκαν.
Τέλος, πέραν της πληροφορίας ότι έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Θημωνιές Αλυκής, δεν έγινε γνωστή άλλη καταστροφή σπιτιού, ενώ δεν είναι λίγα τα ελαιόδενδρα που κάηκαν, και παραμένει άγνωστο το μέγεθος της καταστροφής στα μελίσσια.