powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Ο Βουλευτής Γ,Βαγιωνάς για το σχόλιο του sithonianews σχετικά με την κατάσταση του συστήματος υγείας στην Χαλκιδική και τις επισκέψεις των κομμάτων στο Νοσοκομείο

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Με αφορμή το ειρωνικό σχόλιο του sithonianews εδώ για την πρόσφατη επίσκεψη των Βουλευτών ΝΔ Χαλκιδικής και Αργολίδας στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής, παρακαλούμε όπως αναρτήσετε την απάντησή μας σε σχέση με την αλήθεια για την συμβολή του Γιώργου Βαγιωνά, ως εκλεγμένος Βουλευτής Χαλκιδικής την περίοδο 2004-2009, στην βελτίωση των
παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας, σε αντιδιαστολή με τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
Αλήθεια 1η
Ο Γιώργος Βαγιωνάς βρήκε το μικρό κτίριο μπροστά στο νοσοκομείο που έγινε επί Νομαρχίας Λαφαζάνη. Υποσχέθηκε ότι εντός του χρόνου θα λειτουργήσει η Μονάδα Νεφρού. Η Μονάδα λειτουργεί πλήρως με 12 μηχανήματα τεχνητών νεφρών και με τρεις νεφρολόγους (η μοναδική μονάδα τεχνητού νεφρού στην χώρα που λειτουργεί με αυτόν τον αριθμό νεφρολόγων), σχετικά επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, εξυπηρετώντας περί τους 65 ασθενείς
Αλήθεια 2η 
Επέκταση του Νοσοκομείου: Έγινε το δεύτερο νοσοκομείο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το 2008 εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Δ. Αβραμόπουλο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όμως από τότε το νοσοκομείο λειτουργεί, βελτιώνοντας θεαματικά την εικόνα που επικρατούσε πριν το 2004.
Αλήθεια 3η Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστικού Τύπου στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής είναι ένακτίριο-κόσμημα που αδειοδοτήθηκε το 2006 και λειτούργησε το 2010 επί Υπουργίας Α. Λοβέρδου, έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Βαγιωνά, φροντίζοντας να ενταχθεί λειτουργικά στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, παρέμβαση γιατην οποία σημειωτέον επικρίθηκε τότε. 
Είναι γεγονός ότι λειτουργεί πλημμελώς, εξυπηρετεί ωστόσο κάποιες χιλιάδες ανθρώπων. Βάσει οργανογράμματος, για να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία χρειαζόταν 103 άτομα. Όταν άρχισε να λειτουργεί, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 33. Δυστυχώς η ακούσια διακοπή της βουλευτικής  ιδιότητάς του Γιώργου Βαγιωνά το 2012, επιβράδυνε την βελτίωση της κατάστασης του νοσοκομείου που θα ήταν σίγουρα πιο βελτιωμένη, αν παρέμενε Βουλευτής του Νομού μας. 
Αλήθεια 4η 
Μην προσποιείται κάποιος ότι δεν γνωρίζει πόσο καλύτερη ήταν η κατάσταση πριν μόλις λίγα χρόνια στην επάρκεια του προσωπικού των υποδομών δημόσιας Υγείας στο Νομό, όταν το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, βοηθητικοί, διοικητικό προσωπικό κτλ) ήταν περισσότερο από ό,τι είναι σήμερα. 
Πλέον με την πολιτική που έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όποιος πλέον συνταξιοδοτείται ή μετακινείται, δεν αντικαθίσταται, με αποτέλεσμα το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα να έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό από εκείνο που υπηρετούσε το 2009.Από το 2000 που μπήκε στην πολιτική, ο Γιώργος Βαγιωνάς δεν κρύφτηκε από κανέναν και από τίποτα.  Έδινε απαντήσεις σε κάθε μία κριτική που δεχόταν, όσο κακοπροαίρετη κι αν ήταν αυτή, απ όπου κι αν αυτή προερχόταν. Αυτό συνεχίζει να ᾽κάνει και σήμερα και στο μέλλον.                                                                                                                   
Από το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Βαγιωνά                                      Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2016

σχόλιο @sn  Πράγματι ως Βουλευτής επι θητεία σας έγιναν τα κτηριακά και λειτουργεί ο Τεχνικός Νεφρός αλλά η Ν.Δ.και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδόν διέλυσαν το  σύστημα Υγείας στην Χαλκιδική και αυτό το γνωρίζει ο κόσμος και δεν είναι άποψη μόνο του blog είναι των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής των επαγγελματιών στη Χαλκιδική και της κοινωνίας.