powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Στα λευκά ντύθηκαν η Μακεδονία και η Θράκη ανοικτό και χωρίς προβλήματα το οδικό δίκτυο

@sn Οι πρώτες νιφάδες του χιονιού  πέφτουν από το πρωί στην περιοχή της Αρναίας και   στον Πολύγυρο (11.30 π.μ.) το 'πυκνώνει μερικές φορές', 12.30 σχεδόν σταμάτησε.
Στα λευκά ντύθηκαν από νωρίς το πρωί τα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης Νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χιόνι πέφτει σε αρκετούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα. Βουτιά έχει κάνει το θερμόμετρο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως ανέφερε στο www.praktoreio-macedonia.gr και στο
ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ ¨Πρακτορείο 104,9 fm” ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο οδικό δίκτυο που να έχει προβλήματα.
Υπάρχουν μηχανήματα της Περιφέρειας σε όλα τα ¨δύσκολα¨σημεία , έχουν γίνει αποχιονισμοί από τι 08:30 το πρωί στο Βόρειο τμήμα Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή της Μεσήμβριας στη Χαλκηδόνα, όπως επίσης στη Χαλκιδική στο τμήμα που είναι από Άγιο Πρόδρομο προς Αρναία και στον Ταξιάρχη. Χρειάστηκε να ρίξουμε αλάτι χθες το βράδυ σε κάποια τμήματα της Έδεσσας και ειδικά στο δίκτυο προς τη Φλώρινα και στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου Πιερίας”.

Ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι προς το βράδυ θα πρέπει πολίτες και οδηγοί να δείχνουν ιδιαίτερη προσσοχή καθώς” ο παγετός που θα πέσει θα είναι ισχυρός. Επομένως να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε όχημα”.

Πυκνό χιόνι πέφτει στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Ασθενείς και παροδικές χιονοπτώσεις έχει και η Δυτική Μακεδονία. “Χιόνι πέφτει στην πόλη της Κοζάνης, τη Σιάτιστα, τη Βάστη, το Νεστόριο, τη Βασιλίτσα, τη Σαμαρίνα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα προβλημα ενώ οι χιονοπτώσεις είναι ασθενείς και παροδικές. Παρατηρούμε πως η θερμοκρασία κινείται οριακά κοντά στο μηδέν και πνέουν ισχιροί βόρειοι άνεμοι” όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης.
Ε. Μπιμπίκου, Α. Χατζηγεωργίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ Μακεδονίας Θράκης