powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Δικαστήρια Πολυγύρου για διαμαρτυρία στις Σκουριές . Καταδίκη για 3 αγωνιστές με 1 έτος και 3 αναστολή, παύει η δίωξη για 11 .

Δικαστηρια Πολύγυρος.
Από τους οκτώ αστυνομικούς μόνο ένας κατέθεσε εναντίον ενός κατηγορουμένου.
Καταδίκη για τρείς αγωνιστές με 1 έτος και 3 έτη  αναστολή για αντίσταση, παύει η δίωξη για 11 αγωνιστές.
Σήμερα 1-12-16 στα δικαστήρια Πολυγύρου (3μελές) δικάζονταν 14 αγωνιστές για την διαμαρτυρία τους κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές στις 14-2-14 επι υπουργίας Δένδια της Ν.Δ. η οποία εξελίχθηκε από απλή καθιστική διαμαρτυρία,  σε επέμβαση της αστυνομίας τραβήγματα γυναικών σύρσιμο στο έδαφος και συλλήψεις
 Οι κατηγορίες
1. Διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού.
2. Παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού
3. Εξύβριση.
4. Απειλή.
5. Αντίσταση .
Για τις 4 πρώτες κατηγορίες σταμάτησε η δίωξη και των δεκατεσσάρων (14)    κατηγορουμένων σε εφαρμογή του νόμου 4411/2016 αρθρο 8  **(1. Εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές).
Για την πέμπτη κατηγορία Αντίσταση  συνεχίσθηκε η δίκη για 3 κατηγορούμενους οι οποίοι καταδικάσθηκαν σε 1 έτος και 3 αναστολή χωρίς ελαφρυντικά.
Κατάμεστο Δικαστήριο από κατοίκους Ιερισσού.
Σημαντικό είναι ότι στην δίκη  από τους οκτώ αστυνομικούς μόνο ένας κατέθεσε εναντίον ενός κατηγορουμένου, ότι δηλαδή τον κυνήγησε και πρόβαλε αντίσταση. Για τους άλλους δύο δεν γνωρίζει. 
Οι υπόλοιποι επτά κατέθεσαν ότι δεν υπήρξε αντίσταση και μερικοί δεν ήταν παρόντες . Έλλειπε και ένας μάρτυρας κατηγορίας.
Κατηγορούμενοι και μάρτυρες υπεράσπισης, υπερασπίσθηκαν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης.
 ... Η δύναμη της αστυνομίας ήταν διπλάσια τόνισαν, οι γυναίκες ήταν περισσότερες απο τους άνδρες και βρίσκονταν καθισμένες στο έδαφος και οι άνδρες πού βρίσκονταν απέναντι στο ύψωμα μόλις είδαν να σέρνονται γυναίκες στο έδαφος κατέβηκαν στον δρόμο....
Το δικαστήριο δυστυχώς αποφάσισε την παραπάνω ποινή ,καταδίκη με 1 έτος και 3 αναστολή, 
Φαίνεται ότι με εντολή Δένδια της ΝΔ τότε οι ‹ψευδείς› κατ΄ εντολή καταθέσεις των αστυνομικών ήταν ακριβώς, να εξοντώσουν και δικαστικά αγώνες, για το δικαίωμα υπεράσπισης του τόπου από τις αντιδράσεις των κατοίκων.
Και η νέα χρονιά που έρχεται θα είναι η χρονιά της ποινικής δίωξης για τους κατοίκους της περιοχής.
 Ένας αγώνας που εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόδωσε, αν και απολαμβάνει τα πολιτικοικονομικά οφέλη ως κόμμα και πρόσωπα.

***ΑΡΘΡΟ 8o - ΝΟΜΟΣ 4411/2016 - ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

1. Εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

2. Εάν, στην περίπτωση των πλημμελημάτων της παραγράφου 1, ο υπαίτιος υποπέσει μέσα σε δύο (2) έτη από τη δημοσίευση του νόμου σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι (6) μηνών, συνεχίζεται η κατ’ αυτού παυθείσα ποινική δίωξη και δεν υπολογίζεται στο χρόνο παραγραφής του αξιόποινου της πρώτης πράξης ο διανυθείς χρόνος από την παύση της δίωξης μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη για τη νέα πράξη.

3. Οι δικογραφίες που αφορούν τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημόσιου κατηγόρου. Για την τύχη των πειστηρίων αποφαίνονται με αιτιολογημένη διάταξη, επί πλημμελημάτων ο αρμόδιος εισαγγελέας και επί πταισμάτων ο αρμόδιος πταισματοδίκης.

4. Οι αστικές αξιώσεις που απορρέουν από τις πράξεις που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους, δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο. Η παραγραφή του αξιοποίνου και η παύση της δίωξης δεν κωλύει την επιβολή των κατά νόμο προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων στις υποθέσεις αυτές.
Φωτογραφίες από την διασταύρωση στις σκουριές.