powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Το DroneGun απενεργοποιεί drones στον αέρα ακόμα και από απόσταση 2 χιλιομέτρων (video).

Οι λύσεις απενεργοποίησης ενός drone που βρίσκεται στον αέρα για λόγος ασφαλείας, πληθαίνουν, με την τελευταία πρόταση να έρχεται από την εταιρεία DroneShield.
Με την ονομασία DroneGun, η πρόταση της εταιρείας είναι ένα μεγάλο "όπλο" που αναλαμβάνει να απενεργοποιήσει τα ασύρματα σήματα που λαμβάνει ένα drone,

συμπεριλαμβανομένου των GPS και GLONASS, ακόμα και αν βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Όπως και άλλες παρόμοιες λύσεις, έτσι και το DroneGun δεν καταστρέφει το drone αλλά το αναγκάζει να προσγειωθεί ή να γυρίσει από το σημείο που απογειώθηκε, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο για τον εντοπισμό του κατόχου του.



Μία σημαντική διαφορά της πρότασης της DroneShield από άλλες προτάσεις είναι ότι δε χρειάζεται να βρίσκεται κοντά στο drone κάποιος άνθρωπος ή κάποιο άλλο μηχάνημα (ακόμα και αετός όπως έχουμε δεο) προκειμένου να το αναγκάσει να προσγειωθεί. Η όλη διαδικασία γίνεται από απόσταση και με ασφάλεια ειδικά στο ενδεχόμενο το drone να μεταφέρει εκρηκτικές ύλες. Μία άλλη πιθανή χρήση του DroneGun αφορά πτήσεις πάνω από απαγορευμένους χώρους όπως τα αεροδρόμια ή διάφορες στρατιωτικές τοποθεσίες.
ο ίδιο πάντως το DroneGun όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο δεν είναι ένα μικρό όπλο αφού ζυγίζει 6 κιλά, ενώ η μεταφορά του είναι σχετικά εύκολη από ένα άτομο. Για την ώρα η εταιρεία κατασκευής δεν έχει λάβει τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να κυκλοφορήσει κανονικά στην αγορά, κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγο καιρό, αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή:  www.insomnia.gr
Site: Engadget