powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

O Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος θα 'πνίξει' τον Διάπλου του Τορωναίου !!

Θ.Θ. Ως Μέλος του Δ.Σ. του Σιθωνα κάποτε, πρόεδρος, και (κολυμβητής από το 1978)  του Διάπλου του Τορωναίου απευθυνθήκαμε στην  Ομοσπονδία (ΕΚΟΦ),"ΕλληνικήΚολυμβητική Ομοσπονδία Φιλάθλων, για βοήθεια στον  Διάπλου  Tότε κολυμβητές ήταν μόνο από την Ελλάδα Αγνοούσε η Ομοσπονδία τι είναι Μαραθώνια Κολύμβηση . Σήμερα έγινε Ολυμπιακό άθλημα, ούτε ένα ευχαριστώ, και θέλουν να μας 'πνίξουν' ! 
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σύμφωνα με το www.gazzetta.gr επιμένει στην ανάγκη οι αγώνες να τελούν υπό τη σκέπη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλαδας,(ΚΟΕ)  , κάτι το οποίο δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή: 
«Γίνονται αγώνες χωρίς άδεια και γνώση της ομοσπονδίας, όπως για παράδειγμα στις Σπέτσες, όπου δεν ξέρουμε αν τηρούνται οι διεθνείς κανόνες, γι αυτό και θα κάνουμε για αυτήν και όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως το διάπλου του Τορωναίου και του Ισθμού της Κορίνθου μία γνωστοποίηση, ώστε να απαγορεύεται η διοργάνωση αγώνων χωρίς τη δική μας έγκριση.  Ζούμε στη χώρα της ασυδοσίας και της ανομίας. Μόνο
το Santorini Experience είχε έγκριση και άδεια της ΚΟΕ. 
* Το το Santorini Experience  διοργανώθηκε 2η φορά το 2016 αγώνας 2.4 χιλ. , ο διάπλους του τορωναίου ήταν ο 46ος φέτος 26 χιλ, και ο παραπάνω κύριος δεν έμαθε πόσο ασφαλής είναι. Υποτιμά  με τις δηλώσεις του και άλλες σπουδαίες διοργανώσεις. Απλώς στο  Santorini Experience συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της Ελληνικής κολύμβησης. 
To «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media  και εκτός της κολύμβησης  πραγματοποιούνται και ποικίλες διαδρομές τρεξίματος.

 Η αντίδραση των Σπετσών. 
Η Μαρίνα Κουταρέλη, διοργανώτρια του Spetses Mini Marathon, το οποίο συνέπεσε φέτος με το Santorini Experience, απαντώντας στα όσα κατελόγισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, υπογράμμισε: «Το ότι ένας αγώνας δεν τελεί υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας δεν σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής. Αυτό είναι άτοπο και μηνύσιμο. Πρόκειται για τον μακροβιότερο αγώνα στην Ελλάδα, ο οποίος ξεκίνησε το 2011. 
Άλλωστε, η ομοσπονδία έχει υπό την αιγίδα της ένα μόνο αγώνα, το Santorini Experience, στον οποίο δεν υπήρχε χρονομέτρηση…», αναφερόμενη στο πως έγινε το σχέδιο κατάρτισης της ασφάλειας εξήγησε: «Ο αγώνας μας έχει την άδεια του λιμεναρχείου, το οποίο καταρτίζει σχέδιο δράσης, που κατατίθεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας, από τη στιγμή που υπάρχει και αλλαγή δρομολογίων πλεούμενων. 

Θεωρώ ότι οι αναφορές στο Spetses Mini Marathon αποτελούν χτύπημα κάτω από τη μέση, για το Νο 1 παράδειγμα αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας, ο οποίος περιλαμβάνει αγώνα ανοικτής θάλασσας στα πρότυπα μεγάλων αγώνων του εξωτερικού. 


Καταρχάς, πέρα από την υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνουν οι διαγωνιζόμενοι εμείς ζητάμε και πιστοποιητικά υγείας από καρδιολόγο και παθολόγο. 

Στον αγώνα φέτος, διαθέταμε 6 φουσκωτά, συν το σκάφος του λιμεναρχείου και 17 ναυγοσώστες. Σήμανση υπήρχε κάθε 200μ., ενώ η ομοσπονδία ορίζει κάθε 1χλμ. 

Η κατάρτιση του σχεδίου ασφαλείας έγινε εκτός από το λιμενικό με έμπειρους διοργανωτές αγώνων ironman, με τους οποίους ήρθα σε επαφή. Μάλιστα, οι άνθρωποι λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα είχαν πει ότι θα ήταν αρκετοί 10 ναυαγοσώστες, ενώ εμείς σχεδόν διπλασιάσαμε τον αριθμό. Επίσης στον αγώνα υπήρχαν δύο γιατροί με απινιδωτές σε φουσκωτά. 
Οι συμμετοχές φέτος έφτασαν τις 900 και μπορώ να πω ότι παίρνουμε πάρα πολύ σοβαρά την ασφάλεια τους».

Αρθρο στο www.gazzetta.gr (http://www.gazzetta.gr/…/996601/poso-asfaleis-oi-agones-ope…)
Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρίν ένα μήνα.



Διαθεσόπουλος
Προέδρος της ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας, της Κολυμβητικής (ΚΟΕ, 1984 - 1990 τότε ΕΚΟΦ, 1990 - 1993 μέλος ΔΣ ΕΚΟΦ και από το 1994 έως και το 2016 πρόεδρος)