powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό και ο χώρος της υγείας! Δείτε ποιοι απεργούν 8-12-16.

Σε απεργιακό κλοιό ο χώρος της υγείας! Δείτε ποιοι απεργούν.
Μόνο τα επείγοντα και έκτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στα Δημόσια Νοσοκομεία, ιατρεία ΠΕΔΥ, πρωτοβάθμια φροντίδα, ΕΚΑΒ και Πρόνοια.
Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδικά απεργία
που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία και στελέχωση των δημόσιων δομών.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 προδιαγράφει την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των υγειονομικών και των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΕΝΓΕ πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 8 το πρωί της Πέμπτης, ενώ προσυγκέντρωση στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσει στις 10.30 π.μ. και η ΠΟΕΔΗΝ.

Η κρατική επιχορήγηση των νοσοκομείων, η οποία κατακρεουργήθηκε το 2015 κατά 22,8%, παραμένει στα ίδια απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, η χρηματοδότηση για τις εφημερίες των γιατρών και των λοιπών παροχών για το νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει καθηλωμένη στα 321 εκατομμύρια ευρώ, διαιωνίζοντας το καθεστώς της απλήρωτης δουλειάς.

Η ΟΕΝΓΕ εκτιμά πως η καθήλωση των κονδυλίων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω επιδείνωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το λαό.

Στον απεργικό χορό και οι εργαζόμενοι

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην απεργία διεκδικώντας δωρεάν δημόσια περίθαλψη, με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών. Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης.

ΠΙΣ

Την υποστήριξή του στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί όλους τους γιατρούς της χώρας οι οποίοι εργάζονται είτε σε δημόσιες είτε σε ιδιωτικές δομές Υγείας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Ο ΠΙΣ ζητεί αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των μονάδων ΠΕΔΥ και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το σύνολο των λειτουργών της Υγείας.
iatronea.gr