powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Πρωταθλητής τουριστικών επενδύσεων η Χαλκιδική


Αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν στη Χαλκιδική, εκτιμώντας άνοδο 10% σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος. Σημείωσε ωστόσο ότι οι αυξημένες κρατήσεις συνδέονται με τις προσφορές που έγιναν στις αρχές του έτους από τα ξενοδοχεία, στοιχείο που θα επηρεάσει τα έσοδά τους.
Στο πλαίσιο παρουσίασης του Δήμου Κασσάνδρας με θέμα τον τουρισμό και τη γαστρονομία, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι η ευρύτερη
περιοχή της Χαλκιδικής αναδεικνύεται σε «πρωταθλητή» τουριστικών επενδύσεων, καθώς συνολικά έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται ξενοδοχειακά έργα υψηλών κατηγοριών ύψους 350 εκατ. ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τη λειτουργία των δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Sani – Ikos (Ikos Olivia και Ikos Oceania), ο όμιλος Δούρου, ιδιοκτήτης της εταιρίας Εurotel, σχεδιάζει τη κατασκευή δύο ακόμα ξενοδοχείων στη θέση Καλύβες στη Χαλκιδική. Το 2015 ο όμιλος ολοκλήρωσε την κατασκευή του ξενοδοχείου Blue Lagoon Princess, δυναμικότητας 250 δωματίων, με τη διαχείρισή του να έχει ανατεθεί στην αλυσίδα Blue Lagoon, η οποία διαθέτει ξενοδοχεία σε Κω και Κάρπαθο. 

Στα σχέδια του ομίλου είναι η κατασκευή μιας μονάδας δυναμικότητας 90 δωματίων η οποία θα λειτουργήσει το 2018 και μιας μονάδας ακόμα, δυναμικότητας 200 δωματίων, η οποία θα λειτουργήσει το 2019. Συνεργάτης στα ξενοδοχεία θα είναι ο ταξιδιωτικός οργανισμός Tui. 

Στις νέες μονάδες της Χαλκιδικής συγκαταλέγονται εφέτος το Eagles Villas του ομίλου Τor Hotel Group, δυναμικότητας 42 βιλών, κοντά στην Ουρανούπολη και το Sani Dunes δυναμικότητας 136 δωματίων στο Sani Resort. 

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κασσάνδρας όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία του ξενοδοχειακού δυναμικού έχει αναθέσει σε ιδιώτες το έργο της καθαριότητας, ενώ εστιάζοντας στην προβολή του προορισμού. Στο πλαίσιο μάλιστα της προβολής και της γαστρονομικής ταυτότητάς του, ο Δήμος δημιούργησε το παγωτό «Κασσάνδρα» σε συνεργασία με παγωτοβιομηχανία Kayak. Το νέο προϊόν που θα τοποθετείται ως τοπικό, περιλαμβάνει στα συστατικά αγουρέλαιο το οποίο αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος