powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

2ο Ατομικό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού Rapid «Σιθωνία 2017»,


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Ατομικό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού Rapid «Σιθωνία 2017», που έλαβε χώρα το Σάββατο 3 Ιουνίου στο ξενοδοχείο “Athena Pallas Village” (ακτή Ελιά). Διοργανώτρια αρχή ήταν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Σιθωνίας, διευθυντής αγώνων ο προπονητής του σκακιού στο δήμο Σιθωνίας, κ. Γαλάνης Εμμανουήλ,
υπεύθυνος κληρώσεων ο κ. Γεροντόπουλος Πρόδρομος και διαιτητές οι κύριοι Φρεγγίδης Νίκολαος και Πεγιάς Βασίλειος. Στο τουρνουά συμμετείχαν 46 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου, με την πλειοψηφία τους να προέρχεται από το δήμο Σιθωνίας, ενώ υπήρχαν συμμετοχές και από τη Μεταμόρφωση, τον Πολύγυρο, την Αρναία και τη Θεσσαλονίκη. 


Μετά από 6 μαχητικούς γύρους, στους οποίους συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, ακολούθησε η διαδικασία των βραβεύσεων, όπου απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους νικητές από την κα Κασσανδρινού Σόνια, μέλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Σιθωνίας. Στο χαιρετισμό που απήυθυνε στους γονείς των μαθητών υπογράμμισε την επιτυχία του σκακιστικού τουρνουά και ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, τους συμμετέχοντες καθώς και τους ίδιους τους γονείς. Τέλος, επισήμανε τον προσανατολισμό τόσο της Δημοτικής Επιχείρησης με πρόεδρο τον κ. Δαλδογιάννη Γεώργιο, όσο και του δημάρχου κ. Τζίτζιου Ιωάννη σε δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, όπως είναι το σκάκι.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, πρώτη με το εντυπωσιακό 6/6 αναδείχθηκε η Τσάκωνα Μαρία. Στη δεύτερη θέση κατετάγη με 5/6 η Παλαιοχωρινού Αγνή, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Μακρογιάννης Ανδρέας – Ευαγγελος επίσης με 5/6. Αξίζει να σημειωθεί ότι 5/6 πέτυχαν και οι μαθητές Τσάκωνας Κωνσταντίνος και Δεβές Λάζαρος, που κατέλαβαν την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα. Πρώτο κορίτσι από τα εκτός τριάδας αναδείχθηκε η Πεγιά Μαρία με 4/6.
Πέρα από τη διάκριση του μαθητή από το Ν. Μαρμαρά, Μακρογιάννη Ανδρέα – Ευάγγελου, καλή επίδοση από πλευράς δήμου Σιθωνίας πέτυχαν οι μαθητές: Αποστολίδης Ευάγγελος με 4/6 (7ος), Χούλης Ιωάννης με 4/6 (10ος), Αποστολούδα Ελένη με 4/6 (12η), Μεταγγιτσινού Δήμητρα με 3,5/6 (13η) και Μεταγγιτσινός Χρήστος επίσης με 3,5/6 (15ος).

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας "Σιθωνία"