powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Γερακινής - Καλυβών .


Με μια όμορφη τελετή εγκαινίων, όπου την κορδέλα έκοψαν μαζί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του το νέο Δημοτικό Σχολείο Γερακινής - Καλυβών.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχαν φορείς της περιοχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που αγκάλιασαν αυτό το σημαντικό έργο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Βουλευτής Χαλκιδικής, Σωτηρία Βλάχου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ Χαλκιδικής, η Διευθύντρια    
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Παπανικολάου, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, Γεώργιος Μπότσας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρία Σαράντη, οι Αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, ο πρόεδρος της ΔΚ Πολυγύρου, Νικήτας Κατσιακιώρης, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γερακινής - Καλυβών, Στέργιος Κάλφας και διευθυντές σχολείων της περιοχής, πρόεδροι και μέλη σχολικών επιτροπών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.


'Eίναι ένα σχολείο στολίδι, που καταδεικνύει ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει την παιδεία πρώτη προτεραιότητα», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιούνται στην περιοχή δίνοντας έμφαση στην κατασκευή του Βιολογικού Σταθμού Καθαρισμού Πολυγύρου – Καλυβών, που θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση σημαντικού μέρους της παραλιακής, τουριστικής ζώνης του Δήμου Πολυγύρου.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του έκανε λόγο για μια υποδομή εξαιρετικού επιπέδου στον τομέα της εκπαίδευσης και μίλησε για την καλή συνεργασία του υπουργείου του με το Δήμο Πολυγύρου, παρά τις διαφορετικές κομματικές κατευθύνσεις. Τόνισε τέλος ότι όλοι μαζί οι έλληνες με ενότητα και ομοψυχία μπορούν να πετύχουν πολλά και μάλιστα στη νέα εποχή που ανατέλλει για τη χώρα μας, αφήνοντας πίσω τη βαθιά κρίση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, όσο η Διευθύντρια Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ο Διευθυντής του Σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, που αποτελεί κόσμημα για την εκπαίδευση της περιοχής και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ.
 Το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών περιλαμβάνει πέραν των ευρύχωρων αιθουσών διδασκαλίας αίθουσα φυσικής-χημείας, τρεις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, ανεξάρτητο χώρο φαγητού, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αναγνωστήριο, γραμματεία, αίθουσες διεύθυνσης και διδασκόντων κλπ. Επίσης, ο περιβάλλοντας χώρος έχει διαμορφωθεί με διαδρόμους από πλακόστρωτα, θύλακες πρασίνου και κατάλληλη περίφραξη.
polygyros.gr