powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

4ο Vavdos Trail Run 2017 16 Ιουλίου 2017 Βάβδος Χαλκιδικής

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Vavdos trail run σας ενημερώνουμε ότι ο 4ος για συνεχόμενη χρονιά αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 στο Βάβδο Χαλκιδικής με ώρα εκκίνησης στις 9:00 (Δημοτικό σχολείο).Απόσταση 21,5Km.Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ






21k CHALLENGE


Ξεκινώντας στις 9:00 από την αυλή του δημοτικού σχολείου (υψόμετρο 748m) περνάμε απ' το ''Μπιαδούδι'' και από κει στου ''Γάλλου τα παλούκια'' όπου αφήνουμε πίσω μας το χωριό, για να συνεχίσουμε για λίγο στην άσφαλτο και να μπούμε σε δασικό δρόμο για άλλα 5Km.
Η διαδρομή στην αρχή της είναι ήπια χωρίς κλίσεις και συνεχίζει με κατηφόρες. Από το 6ο χιλιόμετρο όμως και μετά γίνεται πιο δύσκολη. Μπαίνουμε σε παλιά προγονικά μονοπάτια που συνδυάζονται με στενούς παρατημένους δασικούς δρόμους.
Αρχίζουν τα ανεβοκατεβάσματα με ανταμοιβή το άγριο της φύσης. Βρισκόμαστε σε βιότοπο αγριόχοιρου, λύκου, και ζαρκαδιού. Εκεί όπου ζούσαν σε αρμονία με τη φύση οι παλιοί Βαβδινοί για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι μισογκρεμισμένες καλύβες, τα μαντριά αλλά και τα μονοπάτια που θα κινηθούμε μοιάζουν να μας χαιρετάνε απ' το παρελθόν.
Τα 2/3 της διαδρομής φεύγουν και πιάνουμε ξανά φαρδύ δασικό δρόμο, χωρίς μεγάλες εναλλαγές στην κλίση. Αρχίζουν να φαίνονται τα 2 πόδια της Χαλκιδικής (Κασσάνδρα, Σιθωνία) και αν έχουμε καθαρό ορίζοντα θα δούμε και Άθω, Γιούρα (Σποράδες), Πήλιο, Κίσαβο, Όλυμπο, Πιέρια Όρη μέχρι Καϊμάκτσαλαν. Αυτά απ' τη νοτιοδυτική πλευρά, που είναι και το τελευταίο 3ο της διαδρομής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της διαδρομής, μέχρι το 14ο χιλιόμετρο (βόρεια και ανατολική κατεύθυνση), βλέπουμε τα όρη Χορτιάτη, Μπέλες, Όρβηλο, Μενοίκιο, Φαλακρό και Παγγαίο. Σε πολύ καθαρό ορίζοντα θα φανεί το Πιρίν και η Ρίλα (Βουλγαρία).
Όλη η διαδρομή κινείται σε δρυοδάση που εναλλάσσονται με πουρνάρια, άρια, κουμαριές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Λίγο πριν τον τερματισμό απολαμβάνουμε την πανοραμική εικόνα του Βάβδου μέσα από πυκνό δρυοδάσος (όπου έχουμε και το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής 852m).
Κατηφορίζουμε μέσα στο χωριό τερματίζοντας στην αυλή του σχολείου.
Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21Km και η θετική υψομετρική 660m.

5k FUN RUN
​ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται απ' την αυλή του δημοτικού σχολείου (όπως και τα 21Km) στις 9:15, με χρονική καθυστέρηση 15 λεπτών από τα 21Km.
Η διαδρομή ξεκινώντας από το σχολείο (ελάχιστο υψόμετρο διαδρομής 748m), φτάνει στο ''Μπιαδούδι'', που είναι στο κέντρο του χωριού και από 'κει στου ''Γάλλου τα παλούκια'' στη βορειοδυτική πλευρά του Βάβδου, συνεχίζοντας προς μικρό Προφήτη Ηλία και ''Τσάκαλου καστανιά''.
Μετά από 1620 μέτρα, βγαίνουμε απ' το δασικό δρόμο και στρίβουμε για ''Ζάγκα ράχη'' (μέγιστο υψόμετρο διαδρομής 906m), όπου μετά από λίγο αρχίζουμε την επιστροφή περνώντας πολύ κοντά απ΄τα ''Καζάνια τ' Αηλιά''.Φτάνουμε στις ''Πετράρες'' όπου αντικρίζουμε την καταπληκτική θέα του ''μπαλκονιού της Χαλκιδικής''.
Στρίβουμε αριστερά στον ''Περιφερειακό'', μετά στον ''Καρόδρομο'' και ξαναμπαίνουμε στο χωριό αντικρίζοντας τον ''Πλάτανο'' (ένα απ΄τα 51 διατηρητέα μνημεία της φύσης στην Ελλάδα).
Κατηφορίζοντας τερματίζουμε στην αυλή του σχολείου. Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 5Km και η θετική υψομετρική 203m.