powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Στα Σιθώνεια 2017 ο Μιχάλης Αναστασάκης έριξε την 6η καλύτερη βολή για φέτος στον κόσμο , 77.72 μ.στη σφυροβολία.

Η 16η διεθνής συνάντηση ρίψεων  “Σιθώνεια”  διεξήχθη  σήμερα  Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης.  
Ο Χανιώτης πρωταθλητής Μιχάλης Αναστασάκης  και  4ος στο Πανευρωπαϊκό του 2016 του Γ.Σ. Χανίων Ελ.Βενιζέλος, ξεκίνησε σε πολύ καλή κατάσταση. Με την 2η βολή στα 77.02 μέτρα ισοφαρίζει το ατομικό του ρεκόρ και εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Συνεχίζει για καλύτερα. Στη 4η προσπάθεια ρίχνει την σφύρα στα 77.72 μέτρα η οποία  είναι η 6η  καλύτερη ρίψη μέχρι στιγμής στον κόσμο και στην 5η

  • βολή στα 77.21 μ.  2ος ο Άγγλος  Mark Dry και 3ος ο Σλοβένος Libor Charfreitag . Ο Μιχάλης  είναι αθλητής του πρωταθλητή  σφυροβόλου Αλέξανδρου Παπαδημητρίου
Στα φετινά Σιθώνεια που είναι επίσημη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ  τιμήθηκε  ο εκλιπών Πρόεδρος του ΓΣ «η Σιθωνία», Νικόλαος Παπαδημητρίου πατέρας του Αλέξανδρου, ο άνθρωπος που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης,  ζούσε για τα Σιθώνεια και αγωνίστηκε για να γίνουν θεσμός. 
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας  κ. Τζίτζιος παρέδωσε τιμητική  πλακέτα  στην γυναίκα του κ. Μένη. Από πλευράς ΣΕΓΑΣ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος κ.  Τομπούλης Τάσος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Από την εκδήλωση απών η κυβέρνηση και βουλευτές, μόνο εκπρόσωπος της Π.Κ. Μακεδονίας .
Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από τη Μ. Βρετανία, την Κύπρο, Ρουμανία, Ουκρανία Σλοβακία, και την Τουρκία.
Στην σφαίρα  ο Οδυσσέας  Μουζενίδης  ήρθε τρίτος με πρώτο Λατιφλάρι Τάσο και δεύτερο τον Σλοβένο Danie Vanec
Στην σφυροβολία ή Ηλιάνα Κοροσίδου τρίτη με πρώτη την Τουρκάλα ΚivilsimKaya Selman και δεύτερη την Ρουμάνα Perie Chelber Bianca

Βέβαια στα Σιθώνεια έλαβαν μέρος και πολλοί αθλητές στα παρακάτω αθλήματα:
  1. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
Άνδρες
Ρίψεις
Σφυροβολία (Α) – Σφαιροβολία (Α) –Σφαιροβολία  ΠΠ/Α
Άλματα
Τριπλούν Π, Τριπλούν Ε, Ύψος ΠΠ/Α, Ύψος ΠΠ/Β
Δρόμοι
 80μ ΠΠ/Α, 60μ ΠΠ/Β,  50μ μίνι (Α) 40μ. Σούπερ μίνι (Α),
 (σε χορτοτάπητα)

Γυναίκες
Ρίψεις
Σφυροβολία (Γ)  Σφυροβολία K,   Σφαιροβολία Κ-ΠΚ/Α, Ακοντισμός (Κ) 
Άλματα
    Μήκος ΠK/B, ύψος ΠΚ/A
Δρόμοι
    80μ ΠΚ/Α, 60μ. ΠΚ/Β,  50μ Μίνι (Κ)-40μ Σούπερ μίνι (Κ),
    (σε χορτοτάπητα)
































----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ και όριο για τον Μιχάλη Αναστασάκη (vid)   

Απο segas.gr

  Φοβερό αγώνα έκανε σήμερα ο Μιχάλης Αναστασάκης στη διάρκεια των αγώνων ρίψεων "Σιθώνεια 2017/" στη Νικήτη Χαλκιδικής, που έγινε στη μνήμη του Νίκου Παπαδημητρίου. 
Ο κορυφαίος Έλληνας σφυροβόλος των τελευταίων ετών έστειλε τη σφύρα στα 77,72 μ., έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. 
 
Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του, αφού στην δεύτερη κιόλας προσπάθεια του σημείωσε 77,08 μ. και ξεμπέρδεψε με το όριο για Λονδίνο, ενώ παράλληλα "έπιασε" το ατομικό του ρεκόρ. Στη συνέχεια ο αθλητής έκανε μία άκυρη βολή και στην τέταρτη προσπάθεια σημείωσε την μεγάλη επίδοση, ενώ βρήκε σημάδι πάνω από τα 77,00 μ. και στην πέμπτη του προσπάθεια, που είχε 77,21 μέτρα. Ο Αναστασάκης παρέμεινε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στην χώρα, ενώ τo 77,72 μ. είναι η έκτη επίδοση στην Ευρώπη.  Ο Αναστασάκης κατάφερε να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση, σε μια διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2002 ως μίτινγκ σφυροβολίας, από τον Νίκο Παπαδημητρίου, τον πατέρα του προπονητή του 23 χρονου αθλητή.
 
Ο Βρετανός Μάρκ Ντράι ήταν δεύτερος με 71,69 μ. και ο Σλοβάκος Λίμπορ Τσάρφειταγκ τρίτος με 69,96 μέτρα. Ο Νίκος Γαβριηλίδης κατάφερε να πετύχει το στόχο του και με 68,56 μ. έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Μπίντγκοζ. 
 
 
Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Τάσος Λατιφλάρι, που ήταν νικητής στη σφαιροβολία με καλύτερη προσπάθεια στα 18,44 μ. επίδοση που αποτελεί απόλυτο ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Γιώργου Μπορτσκαγιώβ είχε όλες τις προσπάθειες του πάνω από τα 18,00 μέτρα. Δεύτερος με 18,37 μ. ήταν ο Ντάνιελ Βάνεκ και τρίτος με 18,20 μ. ο έφηβος αθλητής Οδυσσέας Μουζενίδης.
 
 
Πολύ καλός αγώνας έγινε στη σφυροβολία των γυναικών εκεί όπου η Καγιά Σαλμάν ήταν νικήτρια με 69,34 μέτρα. Η Ρουμάνα Μπιάνκα Περιέρ ακολούθησε με 66,00 μ., ενώ τρίτη ήταν η Ιρίνα Κλάιμετς με 65,99 μέτρα. Η Ηλιάνα Κοροσίδου πραγματοποίησε άλλη μία σταθερή εμφάνιση στη σεζόν, αφού ήταν τέταρτη με 64,58 μέτρα.
Η παγκορασίδα Ελίνα Τζένκγκο για άλλη μια φορά ήταν εντυπωσιακή με βολή στα 45,76 μ., ενώ η Κορασίδα Παναγιώτα Τοπούζη ξεπέρασε τρεις φορές τον εαυτό της, με αποκορύφωμα το 60,40 μέτρα.
 
Στη διάρκεια των αγώνων ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος τίμησε τη σύζυγο του εκλιπόντα,  Νίκου Παπαδημητρίου.