Με το θέμα "Φύση, Θάλασσα και Ήλιος", το Porto Carras Grand Resort,
που βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας Χαλκιδικής, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ελληνικής
Γαστρονομίας του Porto Carras.
Από τις 17 Ιουνίου ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 και για 13 συνεχόμενα
Σαββατόβραδα διάσημοι chef, βάζουν την προσωπική τους πινελιά,
δημιουργώντας μοναδικά εδέσματα από εκλεκτά
τοπικά προϊόντα της
Χαλκιδικής και ειδικότερα του Πόρτο Καρράς.
Με βάση το σταθερό στόχο να εμπλουτισθεί το τουριστικό τρίπτυχο «φύση, θάλασσα και ήλιος», φέτος το Porto Carras Greek Gastronomy Festival
γίνεται ακόμη πιο ανάλαφρο και ανοιχτό. Καλοκαιρινές και εύγευστες
γαστριμαργικές δημιουργίες θα κατακλύσουν το Crystal’s Restaurant, το
κορυφαίο εστιατόριο του resort, στο ξενοδοχείο Meliton 5* με την
εξαιρετική θέα στην μαρίνα του Porto Carras και στην απέραντη θάλασσα
της Χαλκιδικής.
Η αυλαία φέτος ανοίγει με τον Ανδρέα Κλαυδιανό το Σάββατο 17 Ιουνίου, ενώ στις 24/6 έπεται ο Πατήρ Επιφάνιος με τη μοναδική του μοναστηριακή κουζίνα συνθέτοντας μοναδικές δημιουργίες με αυθεντικές αγιορείτικες συνταγές!
Τη σκυτάλη των επικούρειων δείπνων για τα υπόλοιπα σαββατόβραδα του καλοκαιριού παίρνουν δημιουργικοί σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η Ντίνα Νικολάου
και πολλοί άλλοι κορυφαίοι βραβευμένοι έλληνες σεφ και προσωπικότητες
της ελληνικής γαστρονομίας οι οποίοι επιδίδονται σε συνταγές που
ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Με πρώτη ύλη τα προϊόντα που παράγει το Κτήμα Πόρτο Καρράς και με την
συνοδεία των εκλεκτών κρασιών του Κτήματος Πόρτο Καρράς, τα
Σαββατόβραδα στη Χαλκιδική θα έχουν γεύση από ελληνικό καλοκαίρι!