powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη μεταφορά επισκέπτη του Αγ. Όρους με πρόβλημα υγείας . Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του προσκυνητή στο Αγ. Όρος που αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, η ΕΟΔ ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι από το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους για το περιστατικό και ζητήθηκε η βοήθεια της για την μεταφορά
του 43χρονου άντρα, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ φιλοξενούνταν στο κελί του Αγίου Αντωνίου. Το σημείο είναι δύσβατο και  χθες δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του τραυματία με άλλο τρόπο. 

Η μεταφορά, που πραγματοποιήθηκε από εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με 8 διασώστες και άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε από υψόμετρο 650 μέτρων και η διαδικασία ήταν εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Ο 43χρονος άνδρας παραδόθηκε σε σκάφος του Λιμενικού στον αρσανά των Καυσοκαλυβίων και από κει θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συνεργασία την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τους Πατέρες που βοήθησαν, την Π.Υ. και το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους.
Ημ/νία: 22/11/2017
ΕΟΔ