powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Εκπρόσωπος τύπου ΕΚΑΒ:“Πυροτέχνημα οι αεροδιακομιδές ασθενών στη Χαλκιδική-Προσλαμβάνονται υδραυλικοί και κομμώτριες για διασώστες”.

“Το ασθενοφόρο λείπει από τη Χαλκιδική, το ελικόπτερο ήτανε πυροτέχνημα” υποστηρίζει μέσω του Alpha 96,5 ο εκπρόσωπος Τύπου και ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Μαρίνης, μετά τη διακοπή από 1η  Νοεμβρίου των αεροδιακομιδών ασθενών με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

“Αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα σταματήσει. 
Ήτανε μόνο για την περίοδο την τουριστική” εξηγεί ο ίδιος και τονίζει πως οι ανάγκες και τα προβλήματα θα συνεχιστούν και τη χειμερινή περίοδο. 
Ειδικότερα, το ελικόπτερο της πυροσβεστικής εξυπηρετούσε περιστατικά ασθενών και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως στο Κιλκίς, με τον κ. Μαρίνη να επισημαίνει πως εκεί “είναι λίγα τα ασθενοφόρα. 
Είχανε φροντίσει οι τοπικοί παράγοντες εκεί να χρησιμοποιούν τα ασθενοφόρα για δευτερογενείς διακομιδές με αποτέλεσμα να είχανε χαθεί ζωές σε επείγοντα περιστατικά 45χρονων από ανακοπή καρδιάς και κάποια στιγμή έδωσε τη συνδρομή του εκεί το ελικόπτερο”, αλλά προσθέτει ο ίδιος “αυτά εδώ μάλλον ήταν περισσότερο κινήσεις εντυπωσιασμού, παρά υπήρχε κάποια ουσία στο όλο εγχείρημα”.
Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει ο κ. Μαρίνης, “χρόνια τώρα μας λείπει 33%-35% προσωπικό. Συνέχεια αυτό το ποσοστό ανεβαίνει. Αφήστε που το 40% περίπου είναι 55 χρονών αυτή τη στιγμή. Άρχισαν οι ηλικίες που παίρνουμε ως ασθενείς να είναι μικρότεροι από την ηλικία μας.”

Ακόμη, “υδραυλικοί, κομμώτριες, διάφοροι” προσλαμβάνονται σαν διασώστες μέσω των οκτάμηνων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, όπως επισημαίνει ο κ. Μαρίνης και τονίζει πως αυτή η λογική των προσλήψεων μη διασωστών στο ΕΚΑΒ “το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι προβλήματα. Ακούγεται το διασώστης, αλλά μόνο διασώστης δεν είναι αυτός που εμπλέκεται σε διάφορα. Φανταστείτε να έχει κάποιος της ζωή κάποιου ανθρώπου στα χέρια του και να είναι αυτός που τα ‘χει χάσει πρώτος.” 

Ακούστε εδώ  την συνέντευξη.