powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Χαλκιδική για ακόμη μία χρoνιά, στη διεθνή τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής Χαλκιδικής  συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel για ακόμη μία χρόνια,  δίνοντας το δυναμικό της παρών στη διεθνή τουριστική αγορά σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως.
Το περίπτερο της Χαλκιδικής συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού και τίμησε με την παρουσία της  η υπουργός Τουρισμού
, κ.Έλενα Κουντουρά και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα.
Στην έκθεση βρίσκεται και ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος τις  επόμενες ημέρες αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων



Η Υπουργός πραγματοποίησε ήδη επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2018, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2016.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το 2017 καταγράφεται νέα διψήφια αύξηση στις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια. Για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου.
 Έκθεση “World Travel Market” διεξάγεται κάθε χρόνο, στις αρχές Νοεμβρίου, στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο “ExCel” του Λονδίνου και απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες. Πρόκειται για το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας και για μία από τις πιο επιδραστικές τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.  Σε μία τεράστια έκταση 45.000 τ.μ. καθαρού εκθεσιακού χώρου, οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και να αναπτύξουν εποικοδομητικές business to business συναντήσεις κι επαφές. 
Η συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 190 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τουριστικής πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, πάνω από έξι χιλιάδες από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας παρακολουθούν και παρευρίσκονται στην WTM, κατά μέσο όρο,  ενώ την έκθεση επισκέπτονται περισσότερα από είκοσι οκτώ χιλιάδες μέλη του Meridian Club και εμπορικοί επισκέπτες. Η WTM συνεργάζεται με περισσότερα  από σαράντα διεθνή τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια και έντυπες εκδόσεις ενώ την καλύπτουν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τουριστικοί δημοσιογράφοι. 

Πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ