powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Αναβλήθηκε η δίκη για τον εμπρησμό εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός»

Αναβολή για την 1η Οκτωβρίου του 2018 πήρε η δίκη των 21 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές. Ένας εκ των συνηγόρων των κατοίκων ζήτησε την αναβολή καθώς ένας από τους κατηγορούμενους έκανε εγχείριση ανοικτής καρδιάς
Για την 1η Οκτωβρίου 2018 αναβλήθηκε η δίκη των 21 κάτοικων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για πολύκροτη υπόθεση του
εμπρησμού του εργοταξίου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές τον Φεβρουάριο του 2013, ίσως η σημαντικότερη δίκη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Κατηγορούμενοι είναι 20 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής σε μία μόνο από τις αλλεπάληλες δίκες του κινήματος.
Πρόκειται για την τρίτη αναβολή της δίκης. 
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από τις επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι φερόμενοι ως δράστες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και άλλες. Τέσσερις από τους ανθρώπους αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους μήνες αργότερα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από τις κατηγορίες έναν από τους κατηγορούμενους κατοίκους.