powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Γιατί πήρε μέρισμα ο άλλος και όχι εγώ;

γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ στη thessnews.gr
Πέρα από την κρίση, τους αριθμούς, τα μνημόνια, τις περικοπές, τους φόρους και την τεράστια ταλαιπωρία των τελευταίων ετών, υπάρχουν ορισμένα ανεξίτηλα και διαχρονικά στοιχεία της προσωπικότητας του μέσου Έλληνα, τα οποία δεν αλλάζουν ποτέ.
Παλαιότερα ήταν η καινούργια BMW του γείτονα, το ιδιωτικό
σχολείο που πάει το παιδί του, οι ακριβές καλοκαιρινές διακοπές του, το «μουράτο» εξοχικό του στη Χαλκιδική, τα φορέματα της γειτόνισσας κα.
Τα εποφθαλμιούσες τα υλικά αγαθά του, τον ζήλευες, ήσουν σίγουρος πως μάλλον κάνει «βρωμοδουλειές» για να βγάζει τόσα χρήματα και τον θεωρούσες 100% «λαμόγιο» γιατί τα καταφέρνει εκεί όπου εσύ αποτυγχάνεις.
Μόλις «έσφιξαν τα πράγματα» ο γείτονας έφτασε στο σημείο να παραδώσει έως και τις πινακίδες της «μπέμπας».
Όμως παρόλο που στιγμιαία πίστεψες αγαπητέ αναγνώστη πως «πέθανε η κατσίκα του γείτονα», εντούτοις αυτός ο «άτιμος» εξακολουθούσε να έχει κάποιες πολυτέλειες στη ζωή του, να φεύγει τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα για κανένα χιονοδρομικό και να αλλάζει κάθε τόσο το κινητό του για να έχει πάντα το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας με το δαγκωμένο μήλο.

Αντίθετα εσύ κυριολεκτικά ήσουν πάντα «τύπος και υπογραμμός», πλήρωνες όλες τις υποχρεώσεις σου και βέβαια στο τέλος δεν σου έμενε ποτέ ούτε ένα ευρώ για ένα καινούργιο κινητό ή για εκδρομές και διακοπές. 
Αλλά ήσουν εντάξει με την συνείδηση σου και κυρίως δεν είχες εκκρεμότητες ακόμη και όταν όλοι άρχισαν να βογκάνε υπό το βάρος των μνημονίων.

Όμως τώρα ο ανεκδιήγητος γείτονας έμαθες ότι θα πάρει και κοινωνικό μέρισμα.
500 ολόκληρα ευρώ ως ευάλωτο νοικοκυριό (τετραμελές), ενώ είσαι σίγουρος ότι είναι φοροφυγάς και κάνει ότι μπορεί για να κλέβει το κράτος.

Σε αυτό το σημείο «έβγαλες αφρούς από το στόμα»: πληρώνεις ατελείωτους φόρους για να πάρει αυτός μέρισμα; Αυτό πάει πολύ…

Η οργή σου ξεχειλίζει, η αγανάκτηση σου είναι τεράστια και υπέρμετρη είναι για πολλοστή φορά και η…βλακεία σου.

Γιατί εδώ και δεκαετίες ασχολείσαι με το τι κάνει ο υποθετικός «γείτονας» σου και χάνεις το νόημα της ζωής.

Εσύ τι άραγε πράττεις για να κάνεις καλύτερη την ζωή σου;

Το έχεις σκεφτεί;