powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Ορίσθηκε δικηγόρος επίβλεψης των νομικών θεμάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Πολεοδομίας στο Δήμο Σιθωνίας.

Η αντιπολίτευση ζήτησε να υπάρξει κατάθεση προσφορών απο δικηγόρους, και όχι απ΄ευθείας επιλογή.
Ορισμός Δικηγόρου της νομικής εργασίας επίβλεψης των νομικών θεμάτων που προκύπτουν 
από τη λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Πολεοδομίας στο Δήμο Σιθωνίας, παροχής 
συμβουλών στους υπαλλήλους του, παρακολούθησης των υποθέσεών του, παρουσίας του στην 
Υπηρεσία μία φορά την εβδομάδα και παράστασης σε οποιαδήποτε αρχή, πλην των δικαστικών  ενεργειών. 
Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 7 Οκτωβρίου 2014 ΑΔΑ Ω5ΠΧΩ1Φ-Υ3Η
Κρίνεται σκόπιμη η ανάθεση σε Δικηγόρο της νομικής εργασίας επίβλεψης των νομικών θεμάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του νεοσύστατου
Γραφείου Πολεοδομίας στο Δήμο Σιθωνίας, παροχής συμβουλών στους υπαλλήλους του, παρακολούθησης των υποθέσεών του και παράστασης σε οποιαδήποτε δικαστική ή εξώδικη αρχή.
 Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σοβαρό εν όψει του μεγέθους του
νεοσύστατου της υπηρεσίας, του ειδικού αντικειμένου του και των ειδικών διατάξεων που θα πρέπει να μελετηθούν και να ερμηνευτούν, ώστε να έχει επιτυχή έκβαση για το Δήμο.
 Επειδή ο χειρισμός της ανωτέρω υπόθεσης, ενόψει των ειδικών διατάξεων που θα πρέπει να  μελετηθούν, ενόψει της υποχρέωσης άμεσης αντιμετώπισης των νομικών προβλημάτων του νέου οργάνου, λόγω της σημασίας αυτού για το Δήμο Σιθωνίας και της επιτακτικής ανάγκης εύρυθμης λειτουργίας του Γραφείου Πολεοδομίας, σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα και ιδιαιτερότητα των πολεοδομικών θεμάτων, τα ιδιαίτερα δυσχερή και εξειδικευμένα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν και, κυρίως, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που η υπόθεση παρουσιάζει για το Δήμο Σιθωνίας κυρίως ως προς το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ως δυνάμενη να έχει ευρύτερες και δυσβάστακτες συνέπειες σε βάρος του, επιτάσσει την κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη νομική αντιμετώπιση της υπόθεσης, με την
ανάθεση σε δικηγόρο που μπορεί να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ζήτημα.

 Για το σκοπό αυτό, λαμβανομένης υπόψη της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, η αντιμετώπιση της οποίας επιτάσσει ειδικές γνώσεις και νομική εμπειρία σε θέματα διοικητικού, αστικού και πολεοδομικού δικαίου, όλα δε τούτα σε συνδυασμό με το φόρτο εργασίας του δικηγόρου του Δήμου Σιθωνίας κ. Δημητρίου Κόκκινου, θα πρέπει να ανατεθεί η εν λόγω νομική εργασία στο Δικηγόρο Χαλκιδικής Π. Ι.Κ, κάτοικο Πολυγύρου, ο οποίος εντέλλεται να αναλάβει τη νομική εργασία επίβλεψης των νομικών θεμάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Πολεοδομίας στο Δήμο Σιθωνίας, παροχής συμβουλών στους υπαλλήλους του, παρακολούθησης των υποθέσεών του, παρουσίας του στην Υπηρεσία μία φορά την εβδομάδα και παράστασης σε οποιαδήποτε αρχή, πλην των δικαστικών ενεργειών.

 Λόγω της κατά τα ανωτέρω ιδιαιτερότητας του ζητήματος και των ιδιαίτερα δυσχερών και εξειδικευμένων νομικών ζητημάτων, σε συνδυασμό με την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του θέματος, αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του γεγονότος ότι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά Γραφείο Πολεοδομίας στο Δήμο και έχιε ανάγκη συνεχούς νομικής υποστήριξης, προτείνεται το ύψος της αμοιβής και των εξόδων που θα απαιτηθούν να ανέλθει στο συνολικό ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ εφάπαξ για το έτος 2014, που είναι το πρώτο έτος λειτουργίας της
υπηρεσίας, πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. 23% ποσού τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων (4.600) ευρώ και συνολικά στο ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα (24.600) €.
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος επιβαρύνεται με όλα τα έξοδα διεκπεραίωσης της εντολής.
Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Σιθωνίας, ως νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Σιθωνίας, μετά την απόφαση του Δ.Σ. ως προς τον καθορισμό της αμοιβής, να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης της παραπάνω εργασίας με τον εντολοδόχο Δικηγόρο και να ρυθμίσει τον τρόπο καταβολής της
συμφωνηθείσης αμοιβής εφάπαξ σε μία δόση με την εκτέλεση της εντολής.
Η αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου θα καθοριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2015 .
O κ. Ζέππος Ιωάννης θεωρεί πως δεν μπορεί να πάρει θέση λόγω έλλειψης εισηγήσεων και επειδή θεώρει πως ο όγκος των νομικών υποθέσεων είναι τεράστιος από οικονομικής άποψης προτείνει να υπάρχει κατάθεση προσφορών από δικηγόρους και να επιλέγουμε την πιο συμφέρουσα για τον Δήμο.
Επίσης ο κ. Ληστής Σωτήριος δεν το ψηφίζει και προτείνει να ορίζονται δικηγόροι μετά από
προκηρύξεις.