powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Βενιζέλος:Τα 400 χρόνια σκλαβιάς μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς

 Ο  Ευ. Βενιζέλος έκανε κι άλλη απρόσμενη δήλωση: χαρακτήρισε «εθνική κληρονομιά» τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι. «Όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στη δημοσιογράφο Asligul Atasagun για το κανάλι Turkish TV - Cine 5. 
«Ο πρόεδρος Ερντογάν αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι ο ασφαλής
και φερέγγυος γείτονας της Τουρκίας», μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε να διαφανεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της κρίσης που σοβεί το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά, αλλά και της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ θετικό κλίμα, και μιλώντας για το Κυπριακό αλλά και την προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ΑΟΖ της Κύπρου, τα χαρακτήρισε ζητήματα κλειδί και υπογράμμισε ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις «απολύτως συμβατές με το Διεθνές Δίκαιο», οι οποίες «σέβονται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την υπόστασή της, και επιτρέπουν την επανέναρξη των συνομιλιών».

Μιας όμως και αναφέρθηκε σε διεθνές δίκαιο, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών ξέχασε να θυμίσει ότι η Τουρκία εδώ και 40 χρόνια το παραβιάζει με την εισβολή και την κατοχή στη Β. Κύπρο
www.zougla.gr