powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Γρηγόρης Τάσιος: Για λογική του παραλόγου που μόνο από βουλευτές που τους ενδιαφέρει να επανεκλεγούν, ακούγονται οι δηλώσεις Μαρκόπουλου για αύξηση του ΦΠΑ στον Τουρισμό

Μαρκόπουλος  (Ν.Δ.-ΠΟΛ.ΑΝ-ΝΔ-ΑΝ.ΕΛ- Ν.Δ και το 2009 ανέλαβε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή),στο ράδιο Θεσσαλονίκη 1-12-14«Να σταματήσουμε να τα παίρνουμε από τους φτωχότερους. Να μεταθέσουμε το βάρος στους ξένους, στους επισκέπτες»
Αναφορικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό είπε: «Κανένας στη σύνταξη πριν από τα 60»
Αναφορικά με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ στον τουρισμό ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι θα τα πάρουμε από τους ξένους που θα έρθουν στη χώρα μας. «Να διατηρήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. «Να σταματήσουμε να τα παίρνουμε από τους φτωχότερους. Να μεταθέσουμε το βάρος στους ξένους, στους επισκέπτες, το νέο χρήμα που έρχεται στη χώρα» τόνισε ο και εκτίμησε ότι με μία αύξηση 2 με 3% στο ΦΠΑ δεν θα
καταρρεύσει ο ελληνικός τουρισμός. 
Για λογική του παραλόγου που μόνο από βουλευτές που τους ενδιαφέρει να επανεκλεγούν ακούγεται, έκανε λόγο σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μαρκόπουλου στο ΡΘ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.
«Δεν είναι ακόμη μία αξιολόγηση. Είναι η τελευταία αξιολόγηση. Είναι η έξοδος από το μνημόνιο, η απελευθέρωση από την τρόικα», τόνισε μιλώντας στο ΡΘ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος. «Η χώρα με μία μικρή βοήθεια θα αρχίσει να περνά στην κανονικότητα των αγορών, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες» επισήμανε. Σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι διαπραγμάτευση έχει πάντα δυσκολία και αντιρρήσεις και χρειάζεται ψυχραιμία. «Ακόμα δεν ξέρουμε που θα καταλήξει» επισήμανε. «Αν υπάρξει συμφωνία πριν τις 8 Δεκεμβρίου, ενδεχομένως να μην υπάρξει κανένα περιθώριο παράτασης του μνημονίου» εκτίμησε και πρόσθεσε ότι όποια κυβέρνηση και αν βρεθεί την ίδια πίεση θα δεχθεί. «Δεν πρέπει να ταΐζουμε τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες» είπε και τόνισε ότι το «σήμερα της χώρας το χτίσαμε όλοι». 
«Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη, που να παίρνει κανείς σύνταξη στα 60. Μπορεί να εξαιρεθούν οι πολύτεκνες μητέρες ή κάποιες ιδιαίτερες οικογενειακές καταστάσεις που θέλουν ειδική φροντίδα» σχολίασε ο κ. Μαρκόπουλος. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο αντί να κόψουμε οριζόντια τις συντάξεις και να επιβάλλουμε φόρο αλληλεγγύης» τόνισε και εκτίμησε ότι το 2019 είναι αρκετός χρόνος ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη και το ασφαλιστικό σύστημα να έχει περισσότερα έσοδα και να τεθεί σε μία άλλη κατεύθυνση. 

www.rthess.gr