Aπό vasilinos

Για να σας μεταφέρουμε λίγο στο εορταστικό κλίμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, σας παραθέτουμε την κάτωθι φωτογραφία όπου διακρίνεται ο κ. Πάχτας αριστερά (ο οποίος έχει μηνύσει τη «μισή Ιερισσό» για εγκληματική οργάνωση κ.λ.π.), δίπλα του βρίσκεται ο Δήμαρχος κ. Μίχος, δίπλα από τον κ. Γιάννη Γιώργου, αντιπεριφερειάρχη (που ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης έχει υπογράψει όλες τις θετικές γνωμοδοτήσεις για την εταιρεία), διακρίνεται ο αντιδήμαρχος Ιερισσού κ. Δημήτρης Ψιλιάγκος και δίπλα είναι ο κ. Δημήτρης Κούτρας (ο Πρόεδρος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»).
Σήμερα είναι της Aγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού και των
μεταλλωρύχων. Με ιδιαίτερη τιμή εορτάστηκε σήμερα στο Στρατώνι Χαλκιδικής (που είναι η έδρα και το εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»), η μνήμη της. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου της 20-11-2014, με την παρέμβασή μου και τη δριμεία κριτική μου, ειπώθηκε από κάποιους ότι με τις ενέργειές μου, τους λόγους, τις αναρτήσεις μου, διαρρηγνύω την ενότητα του κινήματος. Βασανίστηκα αυτά τα βράδια για το αν τελικά «εγώ είμαι τρελός ή όλοι οι άλλοι».
 Σήμερα ανήμερα της αγίας Βαρβάρας, φαίνεται ότι μάλλον εγώ είμαι «τρελός» και αισθάνομαι την ανάγκη δημοσίως «να ζητήσω συγγνώμη» από το Συντονιστικό Ιερισσού, την ενωτική πρωτοβουλία και όλους τους λοιπούς που ενόχλησα και διέρρηξα την ενότητά τους. 
Αυτό δεν έγινε από πρόθεση, αλλά από πλάνη περί τα πράγματα. Προφανώς είχα λανθασμένα εκλάβει το κείμενο της Διακήρυξης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, είχα προφανώς εντελώς παρανοήσει το συγκεκριμένο απόσπασμα της διακήρυξης που ανέφερε: «Η εγγύηση της ενότητας με την οποία πρέπει να πορευτούμε σ’αυτόν τον δρόμο, είναι πατριωτική υπόθεση και καθήκον όλων μας. 
Ενωμένοι θα νικήσουμε με ένα και μοναδικό ενωτικό πατριωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο…». «Ζητώ συγγνώμη» για μια ακόμα φορά που παρ’ότι δεν υπέγραψα τη Διακήρυξη, δεν συνέβαλα στην προωθούμενη ενότητα που με πολύ μεγάλη επιμέλεια όλοι επιθυμούν και επικροτούν να βασιλεύσει στη Β. Χαλκιδική. Ζητώ από όλους σας συγγνώμη και πάλι συγγνώμη και χίλια συγγνώμη.


Η εταιρεία παρέθεσε γεύμα στους καλεσμένους, στο οποίο παρακάθησαν οι επίσημοι, ο κ. Πάχτας, ο κ. Κούτρας, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, υπάλληλοί της κ.λ.π. Στη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Ζαγοράκης ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Μίχο να μιλήσει, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους ανωτέρω παρακαθήμενους. Παραθέτουμε το βίντεο.
Στην κάτωθι φωτογραφία είναι αριστερά ο κ. Μίχος, ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, δίπλα του ο δημοτικός σύμβουλος των Νέων Ρόδων κ. Λευτέρης Βαλσαμής και δίπλα του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γιώργου. Ο κ. Βαλσαμής τα είχε πει στο Δ.Σ. του Δήμου στις 20-11-2014. Προφανώς δεν μπόρεσα τότε να τον καταλάβω.
DSC_2486
Δυστυχώς με τον υπέρμετρο «αυθορμητισμό» μου κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20-11-2014 δεν κατάλαβα αυτά που είπε τότε ο κ. Λευτέρης Βαλσαμής, λέγοντας:  «Εμείς ως Δήμος θα κάνουμε το πρόγραμμά μας κι όποιος θέλει ας μας ακολουθήσει». Συγχωρέστε με λοιπόν, δεν είχα καταλάβει και τους παρεξήγησα!! Έχουν δίκιο αυτοί που στα σχόλια κάτω από σχετική ανάρτηση στους «Εργολήπτες» διερωτώνται: «δεν βλέπουμε μόνο τον “vasilino” παπα-Χριστόδουλο να είναι εκεί»

Στους «Εργολήπτες Χαλκιδικής» (ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr) υπάρχει πλούσιο υλικό (βίντεο και φωτογραφίες). Από εκεί εμείς αντλήσαμε τα ανωτέρω. Μπορείτε εκεί να δείτε περισσότερα.
 Μπορείτε να δείτε τη λιτανεία έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας κ.λ.π. Επίσης σας συστήνουμε να δείτε την ανάρτηση απόψε στους «politesaristoteli.blogspot.com» με τίτλο: «Η Αγία Βαρβάρα ένωσε τους πάντες στο Στρατώνι».
Τελειώνω ζητώντας πάλι συγγνώμη, διότι με τον αυθορμητισμό μου δεν μπόρεσα να κατανοήσω το πνεύμα της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ σας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ενότητα  του κινήματος. Σας το υπόσχομαι δεν θα ξαναπαρέμβω ώστε να διαταράξω την “ενότητά σας”.  
ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ.