powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ξεκίνησε στα ιδιωτικά κέντρα η εκπαίδευση για το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Μετά τις 15/6 ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις και στα δημόσια κέντρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η διαδικασία εκπαίδευσης - από ιδιωτικούς φορείς - για τη χορήγηση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας όμως ο αριθμός των αγροτών που προσέρχεται στα ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης δεν είναι
ακόμα πολύ μεγάλος αφού πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν την ένταξη και των κρατικών φορέων στη διαδικασία προκειμένου να μην πληρώσουν τα έξοδα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του ΥπΑΑΤ πάντως το ποσοστό επιτυχίας όσων έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις είναι πάρα πολύ μεγάλο (πάνω από 95%). Επίσης, μας αναφέρουν ότι η εκπαίδευση από τους κρατικούς φορείς θα ξεκινήσει μετά τις 15 Ιουνίου ενώ ο ΕΛΓΟ - Δήμητρα θα συμμετάσχει με 50 κέντρα περίπου.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον κατάλογο των πιστοποιημένων φορέων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ από τους συνολικά 238, ο μοναδικός μέχρι σήμερα κρατικός φορέας που συμμετέχει στις εκπαιδεύσεις είναι το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) στο Κτήμα Συγγρού (Μαρούσι).

Ωστόσο μαθαίνουμε ότι πολύ σύντομα θα ενταχθούν στη διαδικασία εκπαίδευσης και άλλοι φορείς όπως το ΤΕΙ Κρήτης με τα παραρτήματά του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή του ΙΓΕ, κ. Μπαλωτή μας ανέφερε: «πρόθεσή μας είναι οι εκπαιδεύσεις να ξεκινήσουν άμεσα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».
Χρήστος Διαμαντόπουλος