powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

2ο Porto Carras Half Marathon Spring powered by Xterra Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαίου 2015

Tο Porto Carras Grand Resort σε συνεργασία με την XTERRA Greece, διοργανώνει διήμερου αθλητικών εκδηλώσεων με την ονομασία: 2ο Porto Carras Half Marathon Spring powered by Xterra, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαίου 2015 στις μοναδικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Το διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21 χιλιομέτρων
Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χιλιομέτρων
Κολυμβητικό αγώνα 1000, 2500 & 5000 μέτρων
Παιδικό αγώνα Δρόμου
Παιδικό αγώνα Κολύμβησης
Αγώνες Δρόμου:
Οι αγώνες Δρόμου όλων των αποστάσεων θα διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου με ώρα εκκίνησης στις 17:30, σε πανέμορφες χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές χωρίς τεχνικές δυσκολίες, που διασχίζουν το μαγευτικό κατάφυτο τοπίο των 17 χιλιάδων στρεμμάτων που περιβάλει τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα απολαμβάνουν μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς του πευκόφυτου δάσους και του απέραντου γαλάζιου του Τορωναίου Κόλπου.

Κολυμβητικοί αγώνες:

Οι κολυμβητικοί αγώνες όλων των αποστάσεων θα διεξαχθούν την Κυριακή του πρωί στις 10:00, στην υπέροχη βραβευμένη με γαλάζια σημαία, αμμώδη παραλία μήκους 9 χιλιομέτρων που βρίσκεται μπροστά απο το συγκρότημα του Porto Carras, σε σηματοδοτημένες διαδρομές.
Δικαίωμα Συμμετοχής:
Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών απαιτείται ενυπόγραφη άδεια απο τον κηδεμόνα τους.
Κόστος Συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού, αναμνηστικό τεχνικό t-shirt, τροφοδοσία, σκουφάκι κολύμβησης (για το κολύμπι), ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Ημιμαραθώνιος Δρόμος 20 ευρώ

, 10km & 5km: 15 euro

Κολυμβητικός αγώνας 1000m, 2500m & 5000m: 20 euro

Αγώνας δρόμου & αγώνας κολύμβησης (σε οποιαδήποτε απόσταση): 30 euro

Παιδικός αγώνας τρεξίματος: Δωρεάν

Παιδικός αγώνας κολύμβησης: Δωρεάν

Διαδρομές:

Για περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές του αγώνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο www.xterragreece.com ή στο www.portocarrasmarathon.com

Το πολυτελές συγκροτημα του Porto Carras, ως επίσημος συνδιοργανωτής, προσφέρει ειδικές προνομιακές τιμές διαμονής στο πολυτελές 5* ξενοδοχείο Porto Carras Meliton και στο 5* ξενοδοχείο Porto Carras Sithonia.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε με το τμήμα κρατήσεων του ξενοδοχείου στο 23750-77000 ή στο reservations@portocarras.com  ή κάντε την κράτησή σας ηλεκτρονικά στο www.portocarrasmarathon.com

 Χρονομέτρηση:

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις σε τρέξιμο και κολύμβηση. To chip χρονομέτρησης θα σας δοθεί κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής απο την γραμματεία.

 Τροφοδοσία:

Τρέξιμο: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, και ενεργειακά τζέλ, για την τροφοδοσία των αθλητών σε σταθμούς ανεφοδιασμού ανά 5km.

Κολύμβηση: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, και ενεργειακά τζέλ, για την τροφοδοσία των αθλητών σε σταθμό ανεφοδιασμού στην έξοδο τους απο το νερό.

Υγειονομική κάλυψη:

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη και παροχή Α Βοηθειών απο έμπειρα μέλη της Ελληνικής Όμάδας Διάσωσης.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πριν τον αγώνα.

 Ναυαγοσώστες:

Τη ναυαγωσωστική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν έμπειροι ναυαγοσώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ικανός αριθμός απο ναυαγοσώστες στη διαδρομή της κολύμβησης σε πλωτά ή άλλα μέσα προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια αν αυτό απαιτηθεί. Σε περίπτωση που αισθανθείτε αδιαθεσία ή για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείται να συνεχίσετε κουνήστε τα χέρια σας πάνω κάτω ή κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πλωτό μέσο.

Κανονισμοί Κολύμβησης:

Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit).

Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πρίν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

* Η κατηγορία 60+ μπορεί να χρησιμοποιήσει μάσκα -αναπνευστήρα

Άφιξη Αθλητών:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο του Porto Carras Grand Resort τουλάχιστον (2) δύο ώρες νωρίτερα απο την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν απο την Γραμματεία των αγώνων το πακέτο συμμετοχής.

Η Γραμματεία το Σάββατο θα κλείσει στις 17:00 ακριβώς και δεν θα δοθεί καμια παράταση.

Για τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής απο τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου για το τρέξιμο και απο τις 08:00 την Κυριακή το πρωί για την κολύμβηση.

Απονομές:

Σάββατο: Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της ημέρας, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

Κυριακή:  Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της ημέρας, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντ