powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Οι τίτλοι των ιδιωτικών σχολείων κάθε είδους ( και των ισότιμων) θα πρέπει να επικυρώνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ
ΕΓΓΡΑΦΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ – ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.
Χθεσινό  έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνει
την κείμενη νομοθεσία και αποκρούει τις λυσσαλέες πιέσεις των σχολαρχών, ιδίως των κ.κ. Μπαμπινιώτη και Σαμαρά που ηγούνται των ισότιμων σχολείων,οι οποίοι διαχρονικά επιδιώκουν να εκδίδουν τίτλους σπουδών χωρίς τον έλεγχο καμιάς αρμόδιας αρχής για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με την απόφαση οι τίτλοι των ιδιωτικών σχολείων κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένων και των ισότιμων) θα πρέπει να επικυρώνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.Η επικύρωση των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών σχολείων από δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί, άλλωστε, ρητή απαίτηση της Κομισιόν που, λόγω της εκτεταμένης ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, έχει παγώσει την αντιστοίχιση του Εθνικού (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).  Ο εποπτικός έλεγχος της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η πιστοποίηση της νομιμότητας των τίτλων σπουδών και της διασφάλισης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς είναι αναγκαία συνθήκη, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανάψει το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των διαδικασιών αντιστοίχησης.

Η ΟΙΕΛΕ εκτιμά ως θετική την έκδοση του εν λόγω εγγράφου και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρήσουν αυστηρά την κείμενη νομοθεσία, καθώς αναμένεται ότι θα ενταθούν οι πιέσεις, ιδίως συγκεκριμένης μερίδας ιδιοκτητών (των μεγάλων ιδιωτικών και των ισότιμων σχολείων – Κολλέγια και Αρσάκεια) που επιδιώκουν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

Δείτε εδώ το σημερινό έγγραφο του ΥΠΟΠΑΙΘ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ               ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ