powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

«Ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες το ακίνητο στο Ποσείδι της Κασσάνδρας.

Αναθερμαίνεται ο διαγωνισμός για το ακίνητο του Δημοσίου στο Ποσείδι Χαλκιδικής, που είχε παγώσει από το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Μάρτιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει το «ξεπάγωμα» της διαδικασίας για την έκταση στην Αφάντου Ρόδου, όπου έχουν υποβληθεί
οριστικές προσφορές.
Είναι δύο από τα συνολικά εννέα προγραμμάτα που θα διαχειριστεί το Ταμείο έως το τέλος του 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι για το Ποσείδι καλούνται στις 27 Νοεμβρίου, να υποβάλουν τις προσφορές οι οποίες αφορούν παραθαλάσσια έκταση 250 στρεμμάτων στον Δήμο Κασσάνδρας.
Πρόκειται για προνομιούχο ακίνητο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και προσφέρεται για τουριστικές εγκαταστάσεις.
Τα στοιχεία προκύπτουν από πληρωμένη καταχώριση του Ταμείου σε εφημερίδα, ενώ με ανακοίνωση που δεν κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης μειώνεται το ύψος κάποιων από τις εγγυητικές επιστολές που οφείλουν να καταθέσουν οι επενδυτές.
Από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που αναρτήθηκε τον Ιανουάριο, προκύπτουν ενδιαφέρουσες αλλά διαφορετικές λεπτομέρειες για το επίμαχο ακίνητο. Η συνολική επιφάνειά του ανέρχεται σε 311 στρέμματα και χωρίζεται σε τέσσερα επιμέρους τμήματα.
Το μεγαλύτερο έχει έκταση 131,9 στρέμματα και διαθέτει θαλάσσιο μέτωπο σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες συνολικού μήκους 370 μέτρων. Είναι μισθωμένο σε επιχείρηση κάμπινγκ, που λήγει το 2025. Αναφέρεται επίσης δασική έκταση 80 στρεμμάτων.

Αρχαιολογικός χώρος

Υπάρχει και μικρότερη έκταση που είχε παραχωρηθεί σε εκκλησιαστικό φορέα για τις ανάγκες παιδικής κατασκήνωσης. Υπάρχει επίσης αρχαιολογικός χώρος, στον οποίο έχει οριοθετηθεί ζώνη απόλυτης προστασίας 45 στρεμμάτων. Αλλα 127 στρέμματα βρίσκονται στη Β΄ αρχαιολογική ζώνη, όπου επιτρέπεται η δόμηση αλλά με αρκετούς περιορισμούς.
Είναι το τρίτο ακίνητο του Ταμείου που οδεύει προς πώληση και τουριστική εκμετάλλευση στη Χαλκιδική. Το κάμπινγκ και το Ξενία Παλιουρίου αποκτήθηκαν το 2014 από εταιρεία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και ακολούθησε η έκταση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας που αγοράστηκε από τους Ι. και Γ. Μεντεκίδη.
Εχει παγώσει στα τέλη του περασμένου χρόνου η διαδικασία για το γκολφ στην Κασσάνδρα, ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα ακίνητα σε Αγία Τριάδα και Ηρακλείτσα.