powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Δουλειά στην Ισπανία για τον Σύριο στον οποίο έβαλε τρικλοποδιά η Ουγγαρέζα οπερατέρ (Photos)

Στην Ισπανία, όπου βρήκε δουλειά ως προπονητης ομάδας ποδοσφαίρου, έφθασε ο Οsama Abdul Mohsen, ο Σύρος πρόσφυγας η εικόνα του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου όταν η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια Πέτρα Λάζλο, του έβαλε τρικλοποδιά, την ώρα που έτρεχε,
κρατώντας τον γιο του αγκαλιά.
Από αυτό το θλιβερό περιστατικό, προέκυψε κάτι καλό, αφού στάθηκε αιτία, να του προσφερθεί εργασία στην Ισπανία.
Ο Mohsen, ο οποίος εργαζόταν ως προπονητής ομάδας ποδοσφαίρου στην Συρία, θα εργάζεται πλέον σε σχολή ποδοσφαίρου κοντά στη Μαδρίτη. Το μέλλον θα είναι πολύ καλό για το γιο μου στην Ισπανία" δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Επίσης, τόνισε ότι μαζί με τον επτάχρονο γιο του Zaid είχαν ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Ευρώπη όπου συνάντησαν τον μεγάλο γιο του  Mohammad,που είχε φθάσει νωρίτερα με πλοίο.
"Η κλωτσιά που μου έριξε η δημοσιογράφος ήταν τρομακτική και σκληρή" συμπλήρωσε και ανέφερε πως αρχικά του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και μετά πόνο όταν είδε τον τρόμο και τον πανικό να ζωγραφίζονται στο πρόσωπο του παιδιού του "τότε τρομοκρατήθηκα" είπε.
Ο διευθυντής της σχολής ποδοσφαίρου, Miguel Angel Galan, στην πόλη Χετάφε, δήλωσε ότι αποφάσισε απλά να βοηθήσει έναν συνάδελφο προπονητή. "Θα τους παρέχουμε τα πιο βασικά διαμονή,  τροφή, ρούχα και εργασία" είπε.
Πρόσθεσε επίσης πως βλέποντας το επίμαχο βίντεο, προσπάθησε και τελικά ανακάλυψε την ταυτότητα αλλά και την πορεία του Σύρου μετανάστη. Γνωρίζοντας ότι είχε προηγούμενη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση στην χώρα του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να τον βρει και να τον καλέσει στην πόλη για να του προσφέρει δουλειά.
Η Ισπανία έχει συμφωνήσει να δεχθεί 17.000 πρόσφυγες αυτό τον χρόνο.