powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Σκόνταψε στην αναγνώριση η Εθνική Διεπαγγελματική Επιτραπέζιας Ελιάς

Αρχείο Προέδρος (ΔΟΕΠΕΛ) στην 
 Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής 
Απορρίφθηκε με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου το αίτημα αναγνώρισης ως Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) που είχε υποβάλει ομώνυμη οργάνωση με στόχο την προώθηση θεσμικών θεμάτων του κλάδου και την χάραξη πολιτικών τόνωσης των εξαγωγών.
Παράταση 4 μηνών της προθεσμίας για την υποβολή των
στοιχείων αντιπροσωπευτικότητας της οργάνωσης, ήτοι έως 19/11/2016, εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται ζητά η ΔΟΕΠΕΛ.
Δεν προσκομίσθηκαν στοιχεία για την απόδειξη του βαθμού αντιπροσωπευτικότητας (της παραγωγής ή/ και της εμπορίας και κατά περίπτωση της τυποποίησης ή της διανομής) της Οργάνωσης σε Εθνικό επίπεδο, έτσι ώστε να τεκμηριώνεται η τήρηση της προϋπόθεσης αναγνώρισης του στοιχείου γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 158 του Καν. (ΕΕ) αριθ.1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και όπως αυτά καθορίζονται και αναφέρονται στην αριθ. 336178/2000 (ΦΕΚ Α 421) Απόφαση Υπουργού Γεωργίας(άρθρο 2 παρ. γ).

Από την πλευρά της η Διεπαγγελματική ζητάει 4 μήνες προθεσμία, ήτοι μέχρι τις 19/11/2016 για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων, τονίζοντας ότι με βάση τα ισχύοντα δεν είναι γνωστά τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια αντιπροσωπευτικότητας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων κάθε τομέα.

Η απάντηση από της Διεπαγγελματικής έχει ως ακολούθως:
Με την παρούσα παρακαλούμε όπως μας προσδιορίσετε τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια αντιπροσωπευτικότητας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων [Καν(ΕΕ)1308/13] σε κάθε τομέα, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να προσκομισθούν από την ΔΟΕΠΕΛ.

Περαιτέρω αιτούμεθα παράταση 4 μηνών της προθεσμίας για την υποβολή των ως άνω στοιχείων αντιπροσωπευτικότητας της ΔΟΕΠΕΛ, ήτοι έως 19/11/2016, εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για την συγκέντρωση των στοιχείων του συνόλου των μελών και της καλοκαιρινής περιόδου.
Συναποστέλλουμε για ενημέρωση και για ενδεχόμενες παραπέρα δικές σας ενέργειες την από 11.04.16/16034/010 επιστολή αποχώρησης της ΠΕΜΕΤΕ, μέλους της ΔΟΕΠΕΛ, από την ΕΔΟΕΕ, μαζί με το σχετικό απόσπασμα Πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης της ένωσης στις 13/06/2015.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.