powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για τις πινακίδες του Δήμου Σιθωνίας που απαγόρευαν την διέλευση οχημάτων στη παραλία του Αγ.Γεωργίου Νικήτης

Στις 20 Ιουλίου 2016 έχει αποσταλεί στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας Δ/νση Τροχαίας αστυνόμευσης, επιστολή σχετικά με τις ρυθμιστικές πινακίδες που τοποθέτησε ο Δήμος Σιθωνίας στην παραλία του Αγ. Γεωργίου Νικήτης  εδώ χωρίς να γίνει καμία μελέτη και να παρθεί απόφαση από φορείς, όπως ορίζει το άρθρο 10 του Κώδικα Οδικής
Κυκλοφoρίας.
Οι 2 πινακίδες απαγόρευαν την κυκλοφορία οχημάτων προς γνωστή επιχείρηση στην περιοχή που έχει τοποθετήσει ξαπλώστρες και η άλλη κατηύθυνε  τα αυτοκίνητα υποχρεωτικά να κινούνται σε άλλο δρόμο. ( Στην αρχή είχε τοποθετηθεί και 4η πινακίδα που κατηύθυνε τα αυτοκίνητα πάνω στην περίφραξη!! Οι τοποθέτηση των πινακίδων προκάλεσε αγανάκτηση στους κατοίκους της Νικήτης που χρόνια χρησιμοποιούσαν ως δρόμο το μέρος εκείνο. 
 Μετά την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης από πέρσι τοποθετήθηκαν από 'αγνώστους' πινακίδες σταθερές χωρίς πάλι απόφαση φορέα, αφαιρέθηκαν μετά από τις αντιδράσεις, κλείσθηκε δύο φορές ο δρόμος αυθαίρετα, ανοίχθηκε μετά πάλι από αντιδράσεις και φέτος ο Δήμος τοποθέτησε πινακίδες φορητές επικαλούμενος (προφορικά), προσωρινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης ...να εξασφαλίσει η επιχείρηση την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη δίοδο πεζών και ποδηλάτων κατα μήκος της παραλίας (γραμμή παραλίας αιγιαλού) έμπροσθεν του καταστήματος. Η οριστική απόφαση εκδόθηκε αλλα δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο. 
Το ερώτημα που τέθηκε στην ΕΛ.ΑΣ ήταν Έχει εφαρμογή ο Κ.Ο.Κ. για την παράβαση των παραπάνω ρυθμιστικών πινακίδων Ρ50α και Ρ19 εφόσον δεν υπάρχει απόφαση αρμόδιου φορέα , και μάλιστα όταν είναι φορητές, μεταφερόμενες σε βάση από τσιμέντο. 
Μαζί με την επιστολή ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ με ένα σύντομο ιστορικό για την υπόθεση του Αγ.Γεωργίου για την οποία η επιχείρηση έστειλε εξώδικο στον διαχειριστή του sithonianews.
Στις 1 Σεπτέμβρη 2016 στα ΕΛΤΑ ήρθε συστημένη επιστολή με ημερομηνία 24 Αυγούστου 2016 από Δ/νση Αστυνομίας Χαλκιδικής Γρ.Αστυνόμευσης - Ασφαλείας . Η ΕΛ.ΑΣ δεν απαντά  άμεσα στο ερώτημα αλλά ενημερώνει ότι για την υπόθεση επιλήφθηκε η υφιστάμενη Υπηρεσία (Α.Τ. Αγ.Νικολάου) η οποία προέβη σε διενέργεια αλληλογραφίας με αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σιθωνίας και του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να διευθετηθούν τυχόν παραλείψεις και να προβούν σε περαιτέρω λόγο αρμοδιότητας ενέργειες.


Βέβαια ήρθε Σεπτέμβρης η τουριστική κίνηση μειώθηκε, θα αναμένουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση για την νεα τουριστική σεζόν και ως τότε ας ασχοληθούν οι αιρετοί που αντιδρούν υπέρ του δικαίου των  κατοίκων, για την δυνατότητα χαρακτηρισμού ως κοινόχρηστου δρόμου  

Η απάντηση














Ιούνιος 2015