powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Μια ελληνική ομάδα διέσχισε για πρώτη φορά τη Μάγχη (σκυταλοδρομία) και το έκανε για καλό σκοπό

Διάσχιση της Μάγχης ως ομάδα σκυταλοδρομίας, 28 Αυγούστου
Υπό αντίξοες συνθήκες, με ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα, δυνατούς ανέμους και θερμοκρασία νερού στους 17 βαθμούς Κελσίου, μια παρέα 8 ατόμων με το όνομα "Pastra Cretonaxiosa", με αφορμή το #Charity4U της Holmes Place και τη στήριξή της στην ΕΛΕΠΑΠ, κατόρθωσε να γίνει η πρώτη ελληνική
ομάδα που έφερε εις πέρας ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, μια ειδική αποστολή: να διασχίσει τη Μάγχη.
 Το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο και, αν αναλογιστεί κανείς πως τη σημαντική απόσταση των 45 χλμ. τη διήνυσαν μέσα σε 12 ώρες και 12 λεπτά -ο καλύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων-, φαίνεται πως τα κατάφεραν περίφημα. 


Φυσικά, η προετοιμασία ήταν εξίσου δύσκολη με το απαιτητικό εγχείρημα που ανέλαβαν και περιλάμβανε εντατικές προπονήσεις. Η προσπάθεια της ομάδας ξεκίνησε το πρωί της 29ης Αυγούστου, παρά τον αέρα και το έντονο κρύο. 
Η Ευγενία Τζαννίνη, αρχηγός της ομάδας, βούτηξε πρώτη στα παγωμένα νερά της Μάγχης, δίνοντας το έναυσμα, για να ακολουθήσουν οι επόμενοι. Μάλιστα, οι περισσότεροι κολυμβητές βούτηξαν δύο φορές προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιόμετρα μέχρι το Calais της Γαλλίας.

Στη διάρκεια της διαδρομής, τα μέλη της ομάδας, φίλοι μεταξύ τους, εμψύχωναν, από το συνοδευτικό πλεούμενο, τον κολυμβητή που ήταν στο νερό, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι παρακολουθούσαν τον άθλο, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω link.
 Κορυφαία στιγμή υπήρξε η άφιξη του τελευταίου κολυμβητή, Αποστόλη Τσαγκαράκη, στις βραχώδεις ακτές της Γαλλίας, την ώρα που ο ήλιος έδυε μέσα στη θάλασσα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρόλη τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε "γεμάτοι", καθώς μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη σειρά μας σε έναν καλό σκοπό, μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης» δήλωσαν συγκινημένα τα μέλη της "Pastra Cretonaxiosa".  

foto holmesplace.gr
Την ομάδα απάρτιζαν οι: Ευγενία Τζαννίνη, Βασίλης Μαρούλης, Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, CEO της Holmes Place, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Αποστόλης Τσαγκαράκης. Όγδοο μέλος, ο Σωτήρης Πάστρας, προπονητής της ομάδας και personal trainer στο Holmes Place Maroussi.

Charity4U 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: Διάσχιση της Μάγχης ως ομάδα σκυταλοδρομίας, 28 Αυγούστου
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Μια παρέα 8 ατόμων που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον κολυμβητικό διάπλου της Μάγχης για φιλανθρωπικό σκοπό. Πρόκειται για μία κούρσα μερικών ωρών σε θερμοκρασίες νερού κάτω των 18˚C. Η ομάδα αποτελείται από άτομα που αγαπούν το κολύμπι και τον αθλητισμό γενικότερα, άτομα που έχουν ασχοληθεί ερασιτεχνικά, έχοντας συμμετάσχει σε αγώνες κολύμβησης, όπως Spetses Mini Marathon, Spetsathlon, Βόσπορος, κλπ, ενώ δύο από αυτούς, παρόλο που δεν είναι εν ενεργεία αθλητές, έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008). Ο ομαδικός στόχος της Μά(γ)χης και η παράλληλη συνεισφορά σε παιδιά που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη, αποτελούν για όλους μια νέα, ομαδική και περιπετειώδη πρόκληση που με χαρά και τιμή θα προσπαθήσουν να φέρουν εις πέρας με όλες τους τις δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές.
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΛΕΠΑΠ
Τραπεζικός Λογαριασμός , «ΕΛΕΠΑΠ»: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 127 48009664
IBAN: GR32 0110 1270 0000 1274 8009 664, SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA
Αιτιολογία: PASTRA CRETONAXIOSA Team
Σας προσκαλούμε να στηρίξετε τις προσπάθειες των αθλητών και όλοι μαζί να προσφέρουμε σε παιδιά που το έχουν ανάγκη!