powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Μία περίεργη εκμίσθωση αιγιαλού 50τ.μ. σε beach-bar ‘φράζει’ τον δρόμο στον Άγ.Γεώργιο Νικήτης μέχρι 30-4-17, αλλά δημιουργεί νέα δεδομένα.


Μια περίεργη μίσθωση παραχώρησης χρήσης αιγιαλού-παραλίας  στην περιοχή Αγ.Γεωργίου Νικήτης που προκαλεί ερωτηματικά, υπογράφηκε από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Δ/νσης Δημ. Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης (πρ. Κτηματική), και εταιρείας ΟPEN-BAR (Beach-bar) . Η εταιρεία είχε υπογράψει μισθωτήριο για χρήση αιγιαλού με το Αυτοτελές Γραφείο Πολυγύρου που υπάγεται στην παραπάνω Δ/νση, για 450 τ.μ. στις 29-6-16μέχρι 30-4-17,
ημερομηνία που σταματά οι ισχύς όλων των μισθωτηρίων συμβολαίων για παραχωρήσεις αιγιαλών , σε αναμονή της νέας Κ.Υ.Α.
 Στις 7 Απριλίου 2017 ο παραπάνω προϊστάμενος , υπογράφει συμπληρωματικό μισθωτήριο συμβόλαιο για 50τ.μ (τόσα δικαιούται επί πλέον) μεχρι 30-4-17 και μάλιστα κάθετα και όχι οριζόντια παράλληλα της παραλίας!!

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν:

 Α) Γιατί η εταιρεία έκανε την μίσθωση για 23 μέρες, και το ποιο σημαντικό, γιατί κάθετα , ‘φράζοντας’ στην ουσία τον δρόμο, αν τοποθετήσει ξαπλώστρες, δικαίωμα που δεν είχε πριν. Για ενημέρωση επειδή είχε 450τ.μ. μόνο 50 δικαιούταν (500 τ.μ. είναι το όριο).



Β) Γιατί ο προϊστάμενος   της Περιφερειακής Δ/νσης Δημ.Περιουσίας  Μακεδονίας Θράκης που υπόγραψε την παραχώρηση κάθετα στον δρόμο,  δεν πρότεινε άλλη θέση π.χ. οριζόντια,  ενώ γνωρίζει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην περιοχή εμποδίζοντας την διέλευση αν θα αναπτύσσονταν ξαπλώστρες  και ομπρέλες, και μάλιστα σε αναμονή της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 
Μήπως με την εφαρμογή της νέας Κ.Υ.Α. ή αν ισχύσει και φέτος η παλιά όπως ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε. δημιουργούνται νέα δεδομένα και οριστικοποιηθεί η μίσθωση των 50τ.μ. κάθετα;

Με αυτή την ανάρτηση σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ρίξουμε ευθύνες στην Εταιρεία αλλά στο Δημόσιο. Βέβαια είναι προκλητική η κάθετη παραχώρηση.
 Ανάλογα τι θα ισχύσει περιμένουμε και τις αντιδράσεις της τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η εταιρεία στις 4-4-17ανανέωσε και το  ιδιωτικό συμφωνητικό με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στον παλιό αιγιαλό εμβαδού 312.50 τ.μ.  






*Δεν γίνεται αναφορά σε όνομα της επιχείρησης για ευνόητους λόγους