powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου για ληξιπρόθεσμα και διεκδικήσεις μονής Διονυσίου στις κατασκηνώσεις (και ΑΜΕΑ) της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου 28/4/17, ήρθε εισήγηση απο τον Δήμαρχο για το θέμα της κατασκήνωσης. Ζήτησε και πήρε την ψήφο της πλειοψηφίας, έτσι ώστε τα 700 χιλιάρικα πού κέρδισε η μονή Διονυσίου (εδώ) ως ενοίκια για την κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης να τα εντάξουμε στα ληξιπρόθεσμα!
Επικαλέσθηκε μάλιστα, ότι μέχρι τώρα έχει και την συνδρομή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής !
Τα χρήματα των ληξιπρόθεσμων είναι η "αβάντα" που έδωσε η τρόικα στους ΟΤΑ, έναντι του αίματος που προσφέρει καθημερινά ο ελληνικός λαός στους πιστωτές, παρά τη θεληση του.
Είναι το αντίδοτο στον ΕΝΦΙΑ, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στη βαριά έμμεση φορολογία, στην καταστροφή των επαγγελματιών.
Και άντε να δεχτούμε, έστω μ αυτή την "αβάντα",να πληρωθούν κάποιοι που πρόσφεραν έργο στους ΟΤΑ και κακώς δεν πληρώθηκαν απο τους μπαταχτζήδες.
Πάει πολύ όμως, να πληρώσουμε τους ιερομόναχους-βδέλλες του Διονυσίου, του Βατοπεδίου και άλλων συνναφών επαγγελμάτων!
Καταψηφίσαμε με τα δύο χέρια την πρόταση και ζητήσαμε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για το θέμα, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών, για το τί έγινε και τι δεν έγινε και πως βρεθηκε η Μονή να κερδίσει το θέμα.
Ποιοι χειρισμοί γίνανε απο τον Δήμο για να χαθεί δικαστικά η υπόθεση. Γιατί στην πιο κρίσιμη φάση της διαδικασίας αφαιρέθηκε το θέμα απο τον δικηγόρο που κέρδισε πρωτόδικα και πήγε σε άλλον -επιλογή του δημάρχου- που έχασε το θέμα.
Ο Δήμαρχος ήτανε αρκετά επιθετικός απέναντι μας και απέρριψε την πρόταση μας να βγεί πολιτική απόφαση, που να μην δέχεται τα τετελεσμένα.
Εκανε μάλιστα και κάτι πολύ παλιομοδίτικο και συνάμα αστείο!
Έκλεισε το μικρόφωνο για να μην ακούγεται στο Ραδιόφωνο και μας είπε πως το θέμα είναι ευαίσθητο, εθνικό, πως εμπλέκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις που να το προκαλέσουμε! Απέρριψε έτσι κάθε ιδέα ψηφίσματος!
Σε απάντηση της κίνησης του, έκλεισα και εγώ το μικρόφωνο μου και του είπα, πως μου θύμισε βουλευτή της ΕΡΕ την δεκαετία του 1960, όπου για τρίτη φορά στο Χέρσο του Κιλκίς είχε υποσχεθεί την κατασκευή του δρόμου και όταν τον στριμώξαν στο καφενείο για τις κοροιδίες του, τους ζήτησε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα για να τους μιλήσει εμπιστευτικά.
Ραδιόφωνα δεν είχανε τότε.
Και τι τους απάντησε χαμηλόφωνα ο απατεώνας; "Δεν τον κάνουμε τον δρόμο, γιατι αλλιώς οι Βούλγαροι θα φτάσουν σε μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη"!
Αυτά τα ωραία! Κατά τα άλλα, η Ν.Ε του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ξέχασε τους αγώνες των κατοίκων για τα μοναστηριακά της Χαλκιδικής, που είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα της. Ξέχασε όσα έλεγε ως αντιπολίτευση.
Ξέχασε, πως κάποια στελέχη της, πήδηξαν και τον φράκτη του άβατου στην μονή Ζυγού!
Προφανώς, τώρα που πήδηξαν τον φράχτη της εξουσίας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζονται σθεναρά μαζί με τον κ. Ζωγράφο, για να πάρουν οι καημενούληδες οι καλογέροι, τα 700 χιλιάρικα απο τα ληξιπρόθεσμα!
Να ανασάνουν και αυτοί απο το βάρος της κρίσης!
Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου, δεν πρόκειται να παραδεχτεί το "αυτογκόλ" του Δήμου απο την Μονή Διονυσίου. Είτε αυτή προήλθε απο αμέλεια είτε έπαιζε στο "Πάμε Στοίχημα"!
Καλούμε ανοιχτά την κυβέρνηση και τον Περιφερειάρχη Αποκεντρωμένης, να απορρίψει το αίτημα ένταξης της "οφειλής" στα ληξιπρόθεσμα.Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνένοχοι του εγκλήματος.
Να μην πληρωθεί ούτε ένα ευρώ στους σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του ελληνικού λαού!
Αυτή είναι η μία και μοναδική απάντηση!