powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Τζίτζιος στο radio Θεσσαλονίκη : Τις Καβουρότρυπες να διαχειρισθεί ο Δήμος Σιθωνίας

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας  Γ.Τζίτζιος απαντώντας στην πρωινή εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου στο radio Θεσσαλονίκη  (11-7-17) για την κατάληψη από ελευθέρους κατασκηνωτές της περιοχής Καβουρότρυπες - Πορτοκάλι  Σιθωνίας  από Σέρβους – Βουλγάρους- Ρουμάνους και  'Ελληνες , την χρήση ναρκωτικών τα σκουπίδια που συσσωρεύονται και τον κίνδυνο πυρκαγιάς, απάντησε ότι πρέπει να περιφραχθεί ο χώρος,
  την ευθύνη και διαχείριση να την έχει ο Δήμος Σιθωνίας . Η περιοχή  είναι Νatura,  ανήκει στο δημόσιο και στον συνεταιρισμό των Δασολόγων. Όπως ανέφερε στο παρελθόν ζήτησε συνάντηση μαζί τους για την διαχείρηση αλλά δεν έγινε αποδεκτή, γιατί φοβήθηκαν μην δημιουργηθούν καταστάσεις με αυτούς που κάθε χρόνο πηγαίνουν στο σημείο.
 Τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών, υγείας  και ότι είναι ευτύχημα που δεν ξέσπασε φωτιά μέχρι τώρα.

Δηλώνει ότι ντρέπεται σαν Δήμαρχος για την κατάντια της αλλά δεν μπορεί να επέμβει επειδή δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Κατηγόρησε τους κυβερνητικούς Βουλευτές που ζήτησαν με ερώτηση τη νομοθέτηση της ελεύθερης κατασκήνωσης


Βραδυφλεγής «βόμβα» η ελεύθερη κατασκήνωση στη Χαλκιδική-Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς το καλοκαίρι


ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μεγάλη πληγή και σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιών η ελεύθερη κατασκήνωση στη Χαλκιδική, με τους αρμόδιους φορείς να παραδέχονται πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.
Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης.
«Υπάρχουν περιοχές που έχουν 'πλημμυρίσει' από σκηνές και τροχόσπιτα. Είναι κάτι που προμηνύει δυσοίωνες εξελίξεις» υπογράμμισε και αναφέρθηκε ειδικά στις περιοχές Γλαρόκαβος μετά το Πευκοχώρι, στις Καβουρότρυπες του δήμου Σιθωνίας, στο Κριαρίτσι στον δήμο Σιθωνίας και στις παραλίες της Ολυμπιάδας.
Μάλιστα όπως είπε ο κ.Τσολάκης όταν τους λένε ότι δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί, επικαλούνται τους ντόπιους οι οποίοι τους λένε ότι μην ανησυχείτε θα αποποινικοποιηθεί η ελεύθερη κατασκήνωση.
Για καταστροφή στις Καβουρότρυπες έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο δήμαρχος Σιθωνίας κ.Τζίτζιος. Εξήγησε ότι μέρος της περιοχής ανήκει στο δημόσιο και ένα μέρος στους δασολόγους, τους οποίους και κάλεσε προτείνοντάς τους ο χώρος να κλείσει με ευθύνη του δήμου και πρόσβαση έναντι τιμήματος, κάτι το οποίο όμως όπως είπε δεν δέχθηκαν γιατί φοβήθηκαν μην δημιουργηθούν καταστάσεις με αυτούς που κάθε χρόνο πηγαίνουν στο σημείο.
Την ίδια ώρα, ο κ.Τζίτζιος κατήγγειλε ότι η κεντρική διοίκηση θέλει να νομοθετήσει την ελεύθερη κατασκήνωση.
«Τα χέρια» σηκώνει η Περιφέρεια. «Γυμνές» οι υπηρεσίες της από προσωπικό. Αδυναμία και από την αστυνομία να ελέγξει την κατάσταση στις Καβουρότρυπες, όπως παραδέχθηκε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.