powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

To 3o Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό, συναντάει τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, στο λιμάνι του N.Μαρμαρά Χαλκιδικής 8-7-17 (φωτο)

Η μνήμη ζωντανεύει. Το Parthenώn Film Festival εγκαινίασε την Έκθεση Φωτογραφίας με έργα από το πλούσιο αρχείο του Κωνσταντίνου Πετρίδη, παρουσία του ίδιου του φωτογράφου. Οι πρώτοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα "ταξίδι στο παρελθόν". 
Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση καθημερινά έως και το Σάββατο 15/7, από τις 20:00 έως τις 23:00, στην κεντρική προβλήτα του Νέου Μαρμαρά.



Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε το 1930, στο Π. Φάληρο Αττικής και η ζωή του ήταν αρκετά ταξιδεμένη εξαιτίας του επαγγέλματος του πατέρα του. Ο φωτογράφος επηρεάστηκε από την αγάπη του παππού και του πατέρα του για την φωτογραφία. Μετά από επίσκεψη του πατέρα του στον Ν. Μαρμαρά και τον ενθουσιασμό του για τον τόπο αυτό, η οικογένεια εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί. Μέχρι σήμερα, στα 87 του χρόνια, η φωτογραφία παραμένει αναπόσπαστο μέρος της ζωής του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η συλλογή του είναι τόσο πλούσια σε αποτυπώσεις, τόσο της καθημερινότητας της ζωής των ανθρώπων, των εποχών, των εθίμων και των παραδόσεων, όσο και του ίδιου του τόπου δια μέσου των χρόνων.