powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

''Ύπουλη'' διαδρομή ρεύματος μέσης τάσης ως το έδαφος - βίντεο .

'Oταν έχουμε υγρασία αρκετή, ή και βροχές, μην ακουμπάτε κολώνες της ΔΕΗ έστω και αν είναι χαμηλής τάσης. 
Η μέση τάση όμορφο και απαραίτητο πράγμα. Ταυτόχρονα όμως επικίνδυνο και δε συγχωρεί!


Η υπερβολική υγρασία σε πολλά μέρη της χώρας, η έλλειψη εργαλείων, προσωπικού και άλλων υλικών απαραίτητων για τον καθαρισμό μονωτήρων  που υπάρχουν επάνω στις κολόνες, είναι ένας παράγοντας που γίνεται πολύ επικίνδυνος για τους ανθρώπους. Παράδειγμα σήμερα το πρωί στην Οία Σαντορίνης, συνεργείο που μετέβη για εργασίες δικτύου, παρατήρησε αυτό που θα δείτε και στο βίντεο.
Απλά ο τεχνικός που μας έστειλε το βίντεο, την.....άκουσε κανονικά!! Ακουμπώντας μια παλέτα ξύλινη στη βάση της ξύλινης κολόνας (το δίκτυο μέσης στη Σαντορίνη είναι 15,5KV) και λόγω υπερβολικής υγρασίας, θα δείτε ότι το ρεύμα από τα καλώδια που τρέχουν από στύλο σε στύλο και παρ όλο που στηρίζονται στους μονωτήρες, κατεβαίνει ύπουλα και αόρατα ως το έδαφος!! 
Αυτός που θα κάνει το λάθος να ακουμπήσει μια κολόνα μπορεί και να είναι μοιραίο! Ο τεχνικός σήμερα ίσως και λόγω των παπουτσιών που φοράνε τη σκαπούλαρε με ένα απλό .....άκουσμα! Σε άλλη περίπτωση ένας απλός περαστικός ή αγρότης μπορεί να μην ήταν τόσο τυχερός.
Συμβουλή λοιπόν, όταν έχουμε υγρασία αρκετή, ή και βροχές, μην ακουμπάτε κολώνες της ΔΕΗ έστω και αν είναι χαμηλής τάσης. 
Ο ''κοινός θνητός'' δε γνωρίζει μέση και χαμηλή, οπότε ΔΕΝ ακουμπάμε κολόνες ΠΟΤΕ! 
Δείτε όμως το βίντεο που μας έστειλε φίλος της σελίδας και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται..
Electricalnews GR