powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ανοίγει η νέα "ΔΕΚΟ" στην Υγεία. Στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου Νοσοκομειακών Γιατρών

Στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου, κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ΕΣΑΝ Α.Ε. που ψηφίζεται την ίδια μέρα στη Βουλή.
Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, η σύσταση της εταιρείας, η οποία εφεξής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των νοσοκομείων, σηματοδοτεί «την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας».
Ανακοίνωση  ΠΟΕΔΗΝ
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/09/2014 στο Γ' Θερινό Τμήμα της ΒΟΥΛΗΣ ψηφίζεται η Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΣΑΝ) που θα διαχειρίζεται το σύνολο των πόρων της Υγείας και θα τους κατευθύνει με προνομοιακό τρόπο στους Ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.
Η εν λόγω Ανώνυμη Εταιρεία συστήνεται με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο σταδιακά η
πλειοψηφία του θα καταλήξει στους Ιδιωτικούς Ομίλους της Υγείας.
Δεν μας ξεγελά η αναδίπλωση της Κυβέρνησης που προβλέπει στο Νομοσχέδιο τον Έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών από το κράτος. Η πλειοψηφία των μετοχών της Εταιρείας θα μπορεί να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
Το κράτος αποποιείται τη κρατική χρηματοδότηση και οι υπηρεσίες θα πληρώνονται εξολοκλήρου από τις τσέπες των πολιτών. Γι' αυτό τα Νοσοκομεία υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.
Η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην Εταιρεία με βέβαιες νέες μεγάλες απώλειες.
Με την σύσταση της Εταιρείας μπαίνει ταφόπλακα στο ΕΣΥ. Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασής του, που είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση.
Το ΕΣΥ μετατρέπεται σε ανταποδοτικό Σύστημα. Ότι πληρώνεις θα παίρνεις.
Καλπύνται όλοι οι  γιατροί του ΕΣΥ να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ την Τετάρτη στις 12.30 μ.μ. στη Βουλή.