powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Και άλλο “Κανόνι” από το Ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Tour Operator Solvex

Αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία με έδρα την Αγία Πετρούπολη, το Tour Operator Solvex, μέσω του οποίου έχουν φτάσει στην Ελλάδα χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες.
Σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση Τουρισμού περίπου 9.000 πελάτες της εταιρείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, και κυρίως στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τον ίδιο φορέα οι τουρίστες που βρίσκονται στη Βουλγαρία δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, καθώς η εταιρεία ανέλαβε τα έξοδα διαμονής, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο κάτι αντίστοιχο για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η εταιρεία Solvex βρίσκεται στην αγορά του τουρισμού για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει γραφεία εκτός από την Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα, στο Κίεβο, το Μινσκ, τη Σόφια και τη Βάρνα.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πτώχευση του ρωσικού Tour Operator Solvex, Αγίας Πετρούπολης, ο ΣΕΤΕ επαναλαμβάνει ότι “προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
” Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, επισημαίνει, “διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά. Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις.
Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της «φούσκας» και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021.”