powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Προς κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

@ sn. Ένα άλλο αποτυχημένο μέτρο για το οποίο τον περασμένο Μάρτιο, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα ιατρεία του (ΠΕΔΥ) από τον κ. Γεωργιάδη  και να αυξηθεί στα νοσοκομεία σε 25 ευρώ.
Την πρόθεσή του να καταργήσει το εισιτήριο των 5 ευρώ, που καταβάλλουν όσοι επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ως τακτικά περιστατικά, δημοσιοποίησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, το “πεντάευρω” δεν αποδίδει ετησίως, παρά
μόλις 19 εκατομμύρια, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν το πληρώνουν.
Σημείωσε, πάντως, ότι το υπουργείο Υγείας αναζητεί ισοδύναμα μέτρα, με τα οποία θα καλυφθεί το παραπάνω ποσό.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι θα προέλθουν – κατά πάσα πιθανότητα – από περαιτέρω επιβάρυνση της τιμής των προϊόντων καπνού.

Ιστορία

Το “πεντάευρω” είχε θεσμοθετηθεί στην τελευταία κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ για τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
Τον περασμένο Μάρτιο, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) από τον κ. Γεωργιάδη.
Υπήρξε, όμως, τότε ισχυρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και το μέτρο δεν ίσχυσε στο ΠΕΔΥ.
Ο κ. Γεωργιάδης είχε τότε σημειώσει ότι σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται ούτε στα νοσοκομεία, λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών.
Δ.Κ.