powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Συνεχίζονται οι ισχυρές δονήσεις για τον αγώνα κατά των μεταλλείων στο Δήμο Αριστοτέλη.

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για το χρυσό της Χαλκιδικής…karfitsa.gr 

antigoldgr.org
b4-webΠλήθος δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη κατέθεσαν αίτηση στον Πρόεδρο του Δ.Σ. (όχι τόσο γιατί πιστεύουν ότι θα υλοποιηθεί το αίτημά τους, όσο για να καταδειχθεί η εξαπάτηση που υπέστη το κίνημα από τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή). Μιλάμε πάντα για την εξαπάτηση που υπέστησαν από τα μέλη  της πλειοψηφικής παράταξης, του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του κ. Μίχου. Διότι η μειοψηφία, ο κ. Πάχτας και οι συν αυτώ ήταν απολύτως συνεπείς και ειλικρινείς και ξεκάθαροι στην γνώμη τους και προεκλογικά και  τώρα, ήταν
και είναι υπέρ της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, όπως έχει κατατεθεί και δεν έχει εγκριθεί.
Όπως όλοι σας διαπιστώνετε σε όλα αυτά που οι αιτούντες δημότες καταγγέλλουν, από την αντίπερα πλευρά δεν υπάρχει αντίλογος, δεν υπάρχει διάψευση, δεν υπάρχει επί του θέματος καμμία απολύτως τοποθέτηση, γιατί έγιναν και είναι όλα έτσι όπως από τους τίμιους δημότες και από τον π. Χριστόδουλο καταγγέλλονται. Εμείς δεν έχουμε κάτι περισσότερο να προσθέσουμε. Σας παραθέτουμε το κύριο τμήμα της κατατεθείσας αιτήσεως των δημοτών και αξίζει να τη διαβάσετε και να τη διαδώσετε, διότι πάνω από κόμματα, δημοτικές παρατάξεις κ.λ.π., είναι και θα πρέπει να είναι η Αλήθεια, η οποία πρέπει να έρχεται στο φως της δημοσιότητας, για να μη γινόμαστε συμμέτοχοι στη βασιλεία του ψεύδους.
Υ.Γ.: Ενημερώνουμε ότι η συντονιστική επιτροπή της Μ. Παναγίας συγκάλεσε συνέλευση των μελών της, καταδίκασε ΟΜΟΦΩΝΑ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20-11-2014 και απεφάνθη ότι αυτή η απόφαση του Δ.Σ. εξυπηρετεί μόνο την εταιρεία, για να συνεχίσει ανενόχλητη την παράνομη υλοποίηση του μη εγκεκριμένου επενδυτικού της σχεδίου. Αποφάσισαν δε να θέσουν το θέμα στο κοινό συντονιστικό για περαιτέρω απόφαση.
Ακολουθεί το τμήμα της προαναφερθείσας αιτήσεως των κατοίκων που έχει κατατεθεί στον Δήμο Αριστοτέλη.
img-aitisi-web
«……………………………………………………………………
………… Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ζουμπά,
Και εσείς προσωπικά είσθε ιδρυτικό μέλος της ενωτικής πρωτοβουλίας και μέλος εξέχον του Συντονιστικού Ιερισσού. Γνωρίζετε λοιπόν πολύ καλά ότι βασική προϋπόθεση όλων αυτών που θα έθεταν υποψηφιότητα για Δήμαρχος (και Δημοτικοί Σύμβουλοι), ήταν να υπογράψετε την εν λόγω Διακήρυξη, ώστε:
1)  Τα μέλη του κινήματος κατά της καταστροφικής επένδυσης που υλοποιεί η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., να γνωρίζουν τις θέσεις σας, για τις οποίες ενυπογράφως δεσμευτήκατε προεκλογικά να τηρήσετε,
2)  Να απομονώσετε και αποτρέψετε κάθε άλλον να καταθέσει υποψηφιότητα και με δική του παράταξη να κατέβει στις εκλογές με θέσεις σαν κι αυτές που πήρατε στις 20-11-2014, οι οποίες δεν συμφωνούν με τις αρχές και τους στόχους της διακηρύξεως.
Κατόπιν τούτων, λοιπόν, σας υπομνήουμε ότι στην εν λόγω Διακήρυξη υπογράψατε, ώστε όταν λάβετε εξ ημών των δημοτών την ψήφο και ως εκ τούτου καταστείτε Δημοτική Αρχή, δεσμευτήκατε να έχετε ως αρχή και στόχο:
1) «Να αποτρέψετε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής (Στρατώνι, Ολυμπιάδα, Στρατονίκη, Μαύρες Πέτρες)».
2) «Να επιτύχετε τον αποχαρακτηρισμό (όλης) της ΒΑ Χαλκιδικής ως “μεταλλευτικής” και τη σταδιακή της αποκατάσταση».
Ογδόντα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δημοτική Αρχή, όλοι εσείς που είχατε ενυπογράφως δεσμευτεί, υλοποιήσατε το γεγραμμένο: «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις απαρνήσει με».
Έτσι στις 20-11-2014 εσείς που είχατε δεσμευτεί στο κίνημα με την υπογραφή σας κάτω από τη Διακήρυξη και μάλιστα ο κ. Δήμαρχος στην Ιδρυτική Διακήρυξη της παράταξης «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», που όλοι σας (της πλειοψηφίας) ανήκετε, προεκλογικά προκειμένου τα χιλιάδες μέλη που είχαν υπογράψει τη Διακήρυξη να σας ψηφίσουν, έγραφε: «Συνδημότισσες και Συνδημότες, Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης παίρνω μέρος στις προσεχείς  δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνημα Ανάπτυξης». Ενός συνδυασμού που στηρίζεται στην πιο πλατιά ενωτική πρωτοβουλία των πολιτών του Δήμου μας και που φιλοδοξεί να έχει την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση και στήριξη».
Εσείς λοιπόν στις 20-11-2014 αποφασίσατε: «Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της παραδοσιακής, υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας…… Σεβόμεθα τους εργαζομένους…… θα προσπαθήσουμε να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας…… Ζητούμε από την πολιτεία αποχαρακτηρισμό περιοχών από μεταλλευτικές με προτεραιότητα σε εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν είτε τουριστικά είτε στον πρωτογενή τομέα. Πιέζουμε για την πλέον αυστηρή εφαρμογή περιβαλλοντικών όρων, μελετών και κανόνων…… Διεκδικούμε και επιβάλλουμε δικαιώματα, τέλη, μισθώματα και φόρους.Επειδή η αδειοδότηση ή η ακύρωση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπερβαίνει και είναι εκτός θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου, ως νέα Δημοτική Αρχή, ανοίγουμε το διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις για επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης για την ανάπτυξη της περιοχής».
 Αξιοτιμοι κύριοι, στο θέμα του διαλόγου (που είναι η μοναδική ουσιαστική πράξη που λάβατε απόφαση για να κάνετε), έχει θέσει τέλος η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», προτείνοντας «ή όλα ή μηδενική λύση» και αυτό έγινε αποδεκτό και από την πολιτεία. Τώρα δεν βρισκόμαστε  σε περίοδο ούτε διαβούλευσης, ούτε γνωμοδότησης, ούτε διαλόγου. Αυτή τη χρονική στιγμή αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, βρισκόμαστε στη φάση της πλήρους υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου με γοργούς ρυθμούς, παίρνει «ο διάολος τα δάση, τα νερά μας», οι κάτοικοι δέχονται άγρια καταστολή, δέχονται χημικά επιβλαβή για την υγεία τους, δέχονται ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, φυλακίζονται, τους επιβάλλονται περιοριστικοί όροι, καλούνται να πληρώσουν υπερβολικά μεγάλα ποσά για εγγύηση· δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για φιλοσοφικούς, ιδεολογικούς, δημοτικούς και αναπτυξιακούς διαλόγους. Τώρα βρισκόμαστε στην περίοδο αυτή όπου πρέπει να εφαρμοσθεί η πρώτη αρχή, ο πρώτος στόχος που θέσατε με τη Διακήρυξη που υπογράψατε και δεσμευτήκατε και η οποία ορίζει: «να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής».
Το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές ανεγείρεται με γοργούς ρυθμούς. Εκδόθηκε ο υπ’αριθ. 4280 Νόμος (ΦΕΚ Α΄159/08-08-2014) που αφορά την περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση… Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις. Με το άρθρο 54 παρ.8, αντικαταστάθηκε το άρθρο 161 του ν.δ.210/1973, ως εξής: «1.α. Η έγκριση της τεχνικής μελέτης του άρθρου 4 του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (Υ. Α. Δ7/Α/οικ. 12050/2223/ 23.5.2011, Β’ 1227) ή και η χορήγηση της άδειας εγκατάστασης, όπου αυτή απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 158 του παρόντος νόμου, από την αρμόδια υπηρεσία αποτελεί και έγκριση δόμησης κατά την έννοια του άρθρου 3 παράγραφος 1 του ν. 4030/2011 (Α’ 249) για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες της εκμετάλλευσης και επεξεργασίας των μεταλλευμάτων ή λατομικών ορυκτών εντός μεταλλευτικού ή λατομικού χώρου.
β. Η άδεια δόμησης για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων της παραπάνω περίπτωσης χορηγείται από την οικεία υπηρεσία δόμησης κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 παράγραφος 2 του ν. 4030/2011. Στην περίπτωση αυτή η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του άρθρου 3 παράγραφος 2 του ν. 4030/2011, συνοδευόμενες από υπεύθυνη δήλωση του μελετητή μηχανικού στην οποία βεβαιώνεται ότι οι μελέτες είναι πλήρεις και τα στοιχεία τους συμφωνούν με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς που ισχύουν, φέρουν τη θεώρηση της αρμόδιας Υπηρεσίας που χορηγεί την έγκριση δόμησης κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
γ. Για τα πρόχειρα ή κινητά καταλύματα του άρθρου 7 παράγραφος 3 του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (Υ. Α. Δ7/Α/οικ. 12050/ 2223/ 23.5.2011, Β’ 1227) εντός μεταλλευτικού ή λατομικού χώρου δεν απαιτείται ούτε έγκριση δόμησης ούτε άδεια δόμησης, παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του αρμόδιου μηχανικού περί της στατικής επάρκειας αυτών.
δ. Ο έλεγχος των εργασιών δόμησης των ως άνω κτιριακών εγκαταστάσεων διενεργείται από τους ελεγκτές δόμησης του άρθρου 10 του ν. 4030/2011, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4030/2011 και της υπ’ αριθμ. 299/16.1.2014 υπουργικής απόφασης (Β’ 57), ως προς την ορθή εφαρμογή και τήρηση των μελετών σύμφωνα με τις οποίες εκδόθηκε η άδεια δόμησης. 2. Η ως άνω έγκριση και άδεια δόμησης δύναται να χορηγούνται και κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και των διατάξεων του
από 24.5.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ’ 270) ύστερα από έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας της περίπτωσης α’ της παραγράφου 1 του παρόντος.»
Ο Νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός, αφορά την άδεια δόμησης όλων των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές και όχι μόνο, εκδόθηκε το ΦΕΚ 8 Αυγούστου 2014 και η προθεσμία για να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ έληγε στις 8 Οκτωβρίου 2014, και γνωρίζετε ότι μετά το πέρας της προθεσμίας  αυτής, ο νόμος τίθεται σε ισχύ. Κύριοι, δεν κάνατε τίποτα απολύτως εκτός από το να δηλώσετε αναρμόδιοι για την ακύρωσή του. Αυτή τη στιγμή από το ΥΠΕΚΑ έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισης δόμησης για τα 80 κουβούκλια στον χώρο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών, πρόκειται περί εκτέλεσης διοικητικής πράξης που πρέπει να προσβληθεί στο ΣτΕ για να ακυρωθεί, με δεδομένο πλέον  ότι επί του ανωτέρω νόμου δεν προσφύγατε. Στις 17-9-2014 εκδόθηκε η Απόφαση για τη δόμηση των φραγμάτων Λοτσάνικου και Καρατζά για την εναπόθεση των αποβλήτων της μεταλλουργίας και μονάδος εργοστασίου εμπλουτισμού. Δεν προσφύγατε εσείς για να ακυρώσετε την εν λόγω απόφαση, προσέφυγαν οι κάτοικοι.
Ενώ ως Δ.Σ. λαμβάνατε την από 20-11-2014 απόφαση για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και δηλώνατε «αναρμόδιοι…», σας υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Οκτωβρίου 2014 από τη Δ/νση Φυσικού Πλούτου…. του ΥΠΕΚΑ εκδόθηκαν οι «θεωρήσεις» δόμησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού και των άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων του υποέργου Σκουριών της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», οι οποίες δεν δημοσιεύθηκαν στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και ουδείς έχει λάβει γνώση.
Με το από 11-11-2014 με Α.Π.1495 έγγραφό της η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ζήτησε από την Πολεοδομία να εκδώσει τις άδειες δόμησης (η οποία Πολεοδομία μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει τις άδειες δόμησης). Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά  τις διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου, οι άδειες δόμησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού και των λοιπών κτιριακών εγκαταστάσεων του υποέργου Σκουριών, χορηγούνται και εκδίδονται από την οικεία υπηρεσία δόμησης κατά τις διατάξεις του άρθρ.3 παρ.2 του Ν.4030/2011, εν προκειμένω του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη, του οποίου προϊσταμένη αρχή (προϊσταται) είναι ο Δήμαρχος.
Επισημαίνουμε, λοιπό, ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν αποπερατωθεί. Το εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών χωρίς άδειες δόμησης ανεγείρεται με γοργούς ρυθμούς, και ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν αναρμόδιοι σε θέματα που ο νόμος σας ορίζει σαφώς ως μόνους και αποκλειστικούς αρμοδίους. Πάλι αρμόδιοι είναι οι φιλότιμοι κάτοικοι που στις 23-11-2014 για πολλοστή φορά δέχθηκαν άγρια καταστολή, χημικά… γιατί διαμαρτύρονται και είναι συνεπείς στις αρχές τους κι εσείς δεν κάνατε τον κόπο, δεν είχατε τη στοιχειώδη ευθιξία με τόσα γεγονότα που συνέβησαν (και έγραψε και ο πανελλαδικός και ο διεθνής τύπος), να εκδώσετε έστω ένα τυπικό Δελτίο Τύπου συμπαράστασης σε αυτούς που διαμαρτύρονται κατά της παράνομης ανέγερσης ενός εργοστασίου που δεν διαθέτει άδειες δόμησης από την Πολεοδομία του Δ. Αριστοτέλη, της οποίας προϊσταται ο κ. Δήμαρχος. Η στάση σας, οι αρχές σας, είναι πλέον και κατανοητές και δεδομένες· με το… καλό να εκδώσετε σύντομα και τις άδειες δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού!
Κατόπιν τούτων οι κάτωθι αιτούντες, ζητούμε:
1) Εφ’όσον δεν διαθέτουν και δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών και η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» το ανεγείρει με γοργούς ρυθμούς, κ. Πρόεδρε του Δ.Σ., κ. Ζουμπά (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συντονιστικού Ιερισσού), να μην παίρνετε αποφάσεις σαν Συντονιστικό να στέλνετε τους κατοίκους στις 23-11-2014 να κλείσουν δήθεν το εργοστάσιο και τους οδηγείτε να δεχθούν άγρια καταστολή, ισχυρά και επιβλαβή για την υγεία τους χημικά, να δαρθούν, να εκτεθούν σε ποινική δίωξη με βαριές κατηγορίες τύπου κακουργημάτων.Εσείς κύριοι, είσθε οι μόνοι από τον νόμο αρμόδιοι. Ο Προϊστάμενος λοιπόν της Πολεοδομίας, Δήμαρχος κ. Μίχος, ας πάρει σήμερα,  τώρα αμέσως τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας, τον Πρόεδρο του Δ.Σ., τους Δημοτικούς Συμβούλους «και αγωνιστές του κινήματος», πάρτε και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα μαζί σας και πηγαίνετε εσείς να σταματήσετε τις εργασίες ανέγερσης, να οδηγήσετε με την αυτόφωρη διαδικασία τους εκπροσώπους της εταιρείας στο δικαστήριο και να προβείτε σε μήνυση κατά των υπευθύνων της ελληνικής αστυνομίας, που προστατεύουν τις εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού ενώ δεν διαθέτει άδεια δόμησης και καταστέλλουν άγρια όσους πολίτες διαμαρτύρονται για τις παρανομίες. Αυτά επιβάλλεται να τα πράξετε έως ότου τουλάχιστον «με το καλό» εκδώσετε και τις νόμιμες άδειες δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού.
Αυτό πρέπει να γίνει σήμερα, διότι η εφαρμογή του Νόμου δεν είναι θέμα απόφασης του Δ.Σ. Εάν δεν το πράξετε αυτό το νόμιμο, θα σημαίνει ότι δεν σας ενδιαφέρουν όχι μόνο οι αρχές και οι στόχοι της Διακήρυξης που υπογράψατε και δεσμευτήκατε να τηρήσετε, αλλά ούτε και η ανομία που βασιλεύει στον Δήμο σας.
2) Να λάβετε ως Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση, η οποία να εμπεριέχει τις ανωτέρω δύο αρχές και στόχους του κινήματος που ρητά αναφέρονται στην εν λόγω Διακήρυξη, την οποία υπογράψατε και δεσμευτήκατε για να τηρήσετε και για τις οποίες αρχές ο κόσμος σας ψήφισε.
3) Να μας απαντήσετε ποιος είναι ο λόγος που δεν τηρήσατε αυτές τις δεσμεύσεις σας έναντι του κινήματος που σας εξέλεξε και διερωτώμεθα αν τότε που υπογράφατε αυτή τη Διακήρυξη, δεν υφίσταντο οι λόγοι και δημιουργήθηκαν τώρα. Δεν μας ενδιαφέρει τι θέλετε, μας ενδιαφέρει όμως α) να δούμε αν μας εξαπατήσατε προεκλογικά και εκμαιεύσατε την ψήφο μας, β) τι άλλαξε από τις εκλογές μέχρι σήμερα και γ) το βασικότερο, να ξεκαθαρίσετε προς κάθε κατεύθυνση το τι πραγματικά θέλετε, ώστε να μπορούμε μεταξύ μας τουλάχιστον να συνεννοηθούμε.
4α) Να μας κοινοποιήσετε άμεσα την πρόσκληση για την ημέρα Συνεδρίασης του Δ.Σ. που θα ορισθεί η συζήτηση του θέματος.
β) Να μας χορηγήσετε άδεια βιντεοσκόπησης της εν λόγω Συνεδρίασης και
γ) Μετά το πέρας της Συνεδρίασης, να μας προσκομίσετε επικυρωμένο αντίγραφο των Πρακτικών, εντός των οποίων θα καταγράφεται η απόφασή σας και αντίγραφο από τα πρωτογενή ηλεκτρονικά μέσα με τα οποία θα καταγραφεί η Συνεδρίαση.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΑΣ ΟΤΙ:
1) Εξουσιοδοτούμε  …………………………………… να ενημερώνεται από τον Δήμο για το θέμα μας, να παραλαμβάνει έγγραφα, να αποστέλλει έγγραφα, να παρέχει διευκρινίσεις κ.λ.π. και να παρίσταται αντί ημών.
2) Σας γνωστοποιούμε ότι λόγω του χειρισμού σας ως προς την αίτηση των 311 κατοίκων, την κατάφωρη παραβίαση του νόμου, τη μεθόδευση και τον πολύτιμο χρόνο των 10 λεπτών που τους διαθέσατε, μετά από τόσες διαβεβαιώσεις που παρείχατε ότι καταφρονείτε τον νόμο και δεν τηρείτε τις προθεσμίες, επειδή θέλετε να θέσετε το θέμα που είναι σημαντικό, μια ημέρα (20-11-2014) που να έχετε τη δυνατότητα να δώσετε επαρκή χρόνο για την ανάπτυξή του, διά της παρούσης σας γνωστοποιούμε ότι κατά τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. επί της συζητήσεως του θέματος,ουδείς εκ των αιτούντων θα παραβρεθεί, για να μη σας στερήσουμε τα 10 λεπτά από τον χρόνο σας, να σας αφήσουμε μόνους σας να τα συζητήσετε χωρίς «αυθορμητισμούς». Άλλωστε είναι ηθικό καθήκον κατά τη συζήτηση αυτή να  παρευρίσκεται το Συντονιστικό Ιερισσού και τα ιδρυτικά μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, οι οποίοι διακηρύσσοντας ότι υπογράψατε τη Διακήρυξη και δεσμευτήκατε ως προς τις αρχές και τους στόχους του κινήματος, έπεισαν αφ’ενός μεν τα χιλιάδες μέλη του κινήματος να σας ψηφίσουμε, αφ’ετέρου απέτρεψαν πρακτικά την κάθοδο στις εκλογές και άλλων παρατάξεων. Αυτοί θα έπρεπε να θέτουν το θέμα και όχι εμείς, αλλά δεν βλέπουμε να τους νοιάζει καθόλου.
Μετά τιμής και εκτιμήσεως,
Οι αιτούντες»
ΕΠΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
———————————