powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ελληνικός Χρυσός βραβεύεται για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες, από τον ΣΒΒΕ !! Μετά την γαλάζια σημαία σε κόκκινη αμμουδιά και θάλασσα στην περιοχή, αναμενόμενο.


Ιγγλέζη - Χαραλαμπίδου: «Προκλητική  η  βράβευση  της  Ελληνικός  Χρυσός  για  την περιβαλλοντική ευαισθησία  της»
«Θα ακούγονταν αστείες, αν δεν ήταν τόσο προκλητικές, οι ανακοινώσεις για τα Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδας που απονέμει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ) και η εφημερίδα «Η Καθημερινή». Ο ΣΒΒΕ αποφάσισε να αποδώσει φέτος έπαινο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Η βράβευση της Ελληνικός Χρυσός τεκμηριώθηκε με βάση τις – κατά δήλωση της εταιρείας – βασικές αρχές και τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.



Σύμφωνα με αυτές η Ελληνικός Χρυσός εφαρμόζει απαρέγκλιτα αρχές που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των έργων, προστατεύουν το περιβάλλον,
επενδύουν σε πρωτοποριακή τεχνολογία, εφαρμόζουν περιβαλλοντικά απόλυτα συμβατές μεθόδους εξόρυξης και κατεργασίας μεταλλευμάτων. Τονίζεται επίσης ότι για την Ελληνικός Χρυσός αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία η ασφαλής λειτουργία των έργων της σε σχέση με το περιβάλλον, τους εργαζομένους της και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.
Είναι αναπόφευκτο να σκεφτεί κανείς ότι τα βραβεία και οι έπαινοι αυτοί δίνονται με ενημέρωση αποκλειστικά από τα τμήματα δημοσίων σχέσεων των επιχειρήσεων.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι αρχές αυτές της Ελληνικός Χρυσός, συνήθως, «εφαρμόζονται απαρέγκλιτα» με τρομοκρατία και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Πουθενά δεν αναφέρονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης επιχείρησης. Επιπτώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αποστράγγιση των ορεινών όγκων, πτώση και υφαλμύρωση του υπόγειου υδροφορέα, ρύπανση επιφανειακών και υπογείων νερών με όξινες απορροές και βαρέα μέταλλα, ρύπανση της ατμόσφαιρας με αιωρούμενα σωματίδια και βαρέα μέταλλα (κυρίως αρσενικό), μόνιμες και μη αναστρέψιμες ζημιές στα αρχέγονα δάση, το τοπίο και τη βιοποικιλότητα, και εκτεταμένη ρύπανση των εδαφών από βαρέα μέταλλα.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι το τεραστίων διαστάσεων έργο της Ελληνικός Χρυσός στη Β.Α. Χαλκιδική, κατασκευάζεται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι η Ελληνικός Χρυσός παραβιάζει εθνικό και κοινοτικό δίκαιο και ότι προκειμένου να προχωρήσει τα έργα της απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις, με φωτογραφικές διατάξεις, ώστε να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων οι παρανομίες της».